SOCIETAT

La Fundació celebra els seus 15 anys amb un acte ple de bon humor i missatges d’unitat

N'Alex i n'Elo, usuaris de la Fundació de discapacitats de Menorca, han estat els encarregats de presentar les diferents intervencions que han pogut gaudir els més de 280 assistents


La Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca ha celebrat avui el seu 15è aniversari a la Sala Multifuncional d’Es Mercadal. Un acte en el qual hi han assistit més de 280 persones que, tot i la pluja, no s’han volgut perdre una data tan especial. L’acte l’han presentat n’Àlex i n’Elo, dos joves usuaris de la Fundació que han donat pas a les intervencions fent gala d’una gran dosi de bon humor. La primera ha estat de la presidenta d’aquesta institució i també de Menorca Susana Mora, que ha reforçat la idea que “Junts” som més forts, fent referència a les 13 institucions que es varen fusionar, ja fa 15 anys, per formar la Fundació.

Els inicis no van ser fàcils… però la voluntat de sumar esforços per donar una més bona resposta a les persones amb diversitat funcional a Menorca va alinear, finalment -i tot i els temors-, els interessos de 13 entitats que van comptar amb l’esforç i el suport de les administracions, un fet que va ser diferencial.

La Fundació per a persones amb discapacitat arriba avui dia a 1.500 usuaris, que són atesos per més de 200 professionals. Els serveis i les instal·lacions també s’han multiplicat i són molts els projectes que s’han posat en marxa. Un dels més valorats, els diferents centres especials d’ocupació que han donat una segona oportunitat a moltes persones. El balanç, després de 15 anys és força positiu, però l’aniversari arriba en un moment de canvi de paradigma.

Aquest és un dels reptes de futur de la Fundació: abordar els canvis en els perfils de la discapacitat que, cada vegada, tenen més a veure amb la salut mental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |