societat

La Fundació Deixalles preveu un augment de la demanda social a partir d’octubre

L'entitat augura un hivern difícil, amb poques ofertes laborals per a les persones en situació de vulnerabilitat


La Fundació Deixalles preveu un augment de la demanda de projectes socials a partir d’aquest mes d’octubre. L’entitat augura un hivern difícil, amb poques oportunitats de feina a les empreses d’inserció amb les quals treballen. Reclamen suport de l’administració i de la ciutadania per continuar oferint segones oportunitats.

“Em dedico a plegar roba i posar-la dins capses, és la meva feina. Per jo implica una petita ajuda i poder sortir del meu món. No tenia feina i a través de dues assistentes socials tinc l’oportunitat d’estar aquí”, relata Magdalena Jaume, una de les 220 treballadores de la Fundació Deixalles, on el 60% de la plantilla l’integren persones en situació de vulnerabilitat. I és que la Fundació treballa en la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Però ni el confinament ni la nova normalitat han estat fàcils. La Fundació preveu un augment de les demandes a partir d’aquest mes d’octubre.

“Per una banda, moltes empreses es troben en Expedients de Regulació Temporals de l’Ocupació (ERTOS) i generen poques oportunitats de llocs de feina. Moltes persones que ja estaven desvinculades de la Fundació Deixalles han tornat perquè han perdut el seu lloc de feina i, ara, tornen a posar-se en recerca“, explica Xesca Martí, directora de la Fundació Deixalles. “Per a les persones en situació de vulnerabilitat, perdre la feina les vulnerabilitza encara més”, afegeix.

Des de la Fundació advoquen per una economia circular i solidària a través de la reutilització i el reciclatge. El 2019 varen gestionar més de 2.600 tones d’objectes, reutilitzant-ne el 70% i reciclant-ne el 13%. És la manera que tenen d’oferir una segona vida als objectes. “Posam a l’abast objectes de primera necessitat a preus econòmics”, indica Martí.

Reclamen més suport per part de l’administració per continuar bastint segones oportunitats, ara més necessàries que mai.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA

Un picapedrer de 58 anys, ferit greu en caure de la bastida d’unes obres a Sencelles

La caiguda ha estat de 6 metres d'altura, i li ha provocat un politraumatisme greu al crani. L'home es troba...

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...