X

La Fundació Enciclopèdia de Menorca inicia la digitalització del seu fons

Una passa cap al futur en un moment en què es compleix una dècada de la mort d'un dels seus principals promotors, Josep Miquel Vidal Hernández

09/01/2023

La Fundació Enciclopèdia de Menorca inicia la digitalització del seu fons

Cristina Tomás

La Fundació Enciclopèdia de Menorca continua amb el seu propòsit per assolir la publicació de l’obra sencera, 44 anys després del seu inici. A més, ara comença la seva digitalització per posar a l’abast dels més joves l’accés a aquesta gran font de coneixement.

L’empresa d’art gràfic Lligall de Ciutadella ja ha començat el procés per digitalitzar l’Enciclopèdia de Menorca. De moment, començaran amb els 3 primers toms, que des de fa temps es troben exhaurits a totes les llibreries de l’illa. Tot i que el procés és mecànic, serà llarg; cada tom té entre 300 i 400 pàgines.

L’objectiu és que durant aquest any ja s’hagin digitalitzat els 3 primers toms de l’Enciclopèdia. Una passa cap al futur que arriba en un moment en què es compleix una dècada de la mort de Josep Miquel Vidal Hernández, físic i investigador, i un dels principals promotors de la Fundació Enciclopèdia de Menorca.

Ja se n’han completat 18 toms dels 31 previstos. El darrer, a punt d’arribar a les llibreries, abastarà el període comprès entre el 1854 i el 1955.

09/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris