X

La Fundació Ferrocaib continua restaurant trens antics en espera del futur Museu del Ferrocarril

El projecte acumula 17 anys de retard

28/11/2023

La Fundació Ferrocaib continua restaurant trens antics en espera del futur Museu del Ferrocarril

La fundació Ferrocaib i Serveis Ferroviaris de Mallorca col·laboren en la restauració de dos vagons històrics, guardats al futur museu del ferrocarril de Son Carrió. Es tracta dels coneguts com a trens napolitans, construïts als anys 30 del segle passat. Guillem Febrer, president a la Fundació Ferrocaib, ha explicat que l’entitat va adquirir els trens l’any 2014, quan estaven a punt de ser convertits en ferralla. Havien estat fabricats a Nàpols, però circularen a Portugal fins a finals del segle XX.

A la nau, que té la fundació a Son Carrió, el darrer any s’ha fet feina en la restauració d’un d’aquests vagons napolitans. La restauració ha entrat ara en la tercera fase i estarà acabada previsiblement durant el primer trimestre del 2024. Així, el vagó quedarà restaurat per convertir-se en un element més del futur museu ferroviari. El projecte per fer un Museu Ferroviari a Son Carrió és una reivindicació que ve d’enrere. Concretament, assegura Febrer, és un projecte que esperen des de l’any 2006.

Febrer ha lamentat que les dues darreres legislatures el Govern ha mantengut el projecte aturat, però confia que el nou Executiu li doni un impuls. Segons els seus càlculs, el museu costaria 6 milions d’euros. Defensen que conjugaria patrimoni, turisme i inserció social, ja que la idea és que els trens restaurats circulin per 4 quilòmetres de via entre Son Carrió i Sant Llorenç i que hi facin feina persones amb necessitats d’inclusió sociolaboral.

28/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris