X

La Fundació Natura Parc no pot mantenir els animals intervenguts en operacions policials

Des del 2016, dues macrooperacions policials han deixat 30 equins i 240 galls de brega a les instal·lacions de Santa Eugènia

08/08/2018

La Fundació Natura Parc no pot mantenir els animals intervenguts en operacions policials

Un dels animals recollits en les instal·lacions de Natura Parc

En els darrers dos anys, dues importants operacions antidroga a Mallorca han acabat amb la intervenció per part de la policia d’una trentena de cavalls i someres, i 240 galls. Uns animals que requisats als seus propietaris, han acabat en mans del centre de recollida d’animals Fundació Natura Parc.

Aquests animals requereixen d’una alimentació diària, cures i atenció veterinària i vigilància en les instal·lacions del centre. En el darrer any i mig, la fundació assegura que s’ha vist “desbordada” pel sobrecost que suposa aquest manteniment, explica Xavier Álvarez, secretari de la fundació Natura Parc en una entrevista a l’Informatiu Vespre d’IB3 Ràdio.

Fins a 710.000 euros reclamen al Ministeri de Justícia per aquest concepte. La dilació en el temps dels procediments judicials, i la falta de sentències fermes, no ajuda a saldar comptes amb l’administració de justícia.

Des del 2001, la Fundació Natura Parc col·labora amb les forces de seguretat de l’Estat i amb l’administració de justícia per donar suport en procediments judicials relacionats amb animals. Es tracta majoritàriament de desnonaments, maltractaments, operacions de blanqueig de capitals, tràfic de drogues o tràfic il·legal d’espècies.

08/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT