X

Nombroses renúncies de mascotes a Natura Park abans de l’entrada en vigor de la llei de benestar animal

Molts propietaris estan espantats per les implicacions de la nova norma, especialment els que tenen animals exòtics

28/09/2023

Nombroses renúncies de mascotes a Natura Park abans de l’entrada en vigor de la llei de benestar animal

El Centre de protecció d’animals domèstics de la fundació Natura Park ha enregistrat el doble de renúncies a cans en un mes, que les que rebia abans de l’entrada en vigor de la llei estatal de benestar animal; però els propietaris que estan més espantats, segons la Fundació, són els que tenen animals exòtics. Segons el director de la Fundació Natura Park, Mariano Xavier Mas, habitualment rebien entre 1 i 4 renúncies en un mes, però aquest setembre n’han rebut una vintena.

El desconeixement i la incertesa que senten els ciutadans pel que fa a la nova llei, ha generat situacions com aquesta. I ara, la fundació creu que aquest fet repercutirà amb un estancament de les adopcions; ja que si és més difícil poder tenir un ca, també serà més difícil adoptar-lo i, per tant, en minvaran les adopcions, afirma Mas.

Els més inquiets són els propietaris d’animals exòtics que tenen por que la seva mascota entri a la llista d’animals prohibits. Aquesta mateixa setmana va arribar un home amb una furgoneta carregada d’aus exòtiques com nimfes, lloros o canaris que volia renunciar a tots els animals perquè pensava que la nova llei no permet tenir aquests animals a casa. A Natura Park li van indicar que la llista encara no s’ha publicat i, en tot cas, no és necessari desfer-se dels animals.

Els veterinaris especialitzats demanen calma davant aquesta situació, perquè una vegada surti la llista d’animals prohibits el propietari tendrà sis mesos per enregistrar l’animal al Ministeri de Transició ecològica i el podrà tenir a casa. Elízabet Fernández, és directora de la clínica Exotely especialitzada en animals exòtics. La veterinaria explica que, en qualsevol cas, s’haurà d’esperar que surti la llista i, si l’animal està inclòs en la llista de no permesos, només s’haurà de seguir aquest procediment de registre. També afirma que segurament un 90% dels animals exòtics que es tenen habitualment a les cases, estaran permesos.

Així i tot, alerta que l’únic país europeu, a banda d’Espanya, que ha volgut elaborar una llista, encara n’espera la versió definitiva. Holanda ja fa 10 anys que espera tenir aquesta llista. Tant si són animals exòtics com mascotes més habituals, la Fundació Natura Park demana tranquil·litat davant aquesta circumstància, ja que hi ha molts aspectes de la llei que encara s’han de concretar.

Notícies relacionades >

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris