X

La Fundació Palma Aquàrium rebrà fons europeus per continuar amb els rescats d’animals marins

Els 350.000 euros es destinaran principalment a continuar amb la clínica de tortugues i a ajudar cetacis i taurons avarats

08/05/2023

La Fundació Palma Aquàrium rebrà fons europeus per continuar amb els rescats d’animals marins

Margalida Riera

N’Esperança és la darrera tortuga que ha ingressat a la clínica de la Fundació Palma Aquàrium. La rescataren a la platja de Can Pere Antoni fa dues setmanes i es troba en estat crític. La responsable de la Xarxa d’Avaraments de la Fundació Palma Aquàrium, Xisca Pujol, assegura que faran tot quan sigui possible per salvar-la.

L’any passat varen atendre una setantena de tortugues; enguany, els rescats han començat abans. Des de gener n’entren. Les tortugues marines arriben emmallades en xarxes fantasma i, de vegades, els han de tallar una extremitat. Alguns cops tenen traumatismes i d’altres, estan malaltes. Totes, però, han ingerit plàstic.

Per poder continuar amb la clínica de tortugues, la Fundació Palma Aquàrium rebrà 350.000 euros de fons europeus per als pròxims anys, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Miquel Company. Els doblers també són per ajudar cetacis i taurons avarats. La directora de la Fundació Palma Aquàrium, la biòloga Debora Morrison, aclareix que el 2022 varen dur a terme prop  de 25 intervencions. En aquests casos, no traslladen l’animal, sinó que s’intervé in situ i més aviat sovint el desenllaç és fatal.

De moment, 8 exemplars, com en Nemo, na Peach o na Shira, són aquí per recuperar-se i poder tornar a la mar. Els experts recomanen que, en trobar-les ferides, el millor és avisar l’112 i evitar manipular-les.

08/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris