X

La Fundació Pere Tarrés aplicarà el mètode Montessori a les escoletes de Maó

El personal ha estat subrogat amb les mateixes condicions, però el conveni insular podria canviar si cauen més cooperatives

13/09/2023

La Fundació Pere Tarrés aplicarà el mètode Montessori a les escoletes de Maó

Blai Barber Ramos

La Fundació Pere Tarrés ha subrogat 58 professionals de les cinc escoletes de Maó amb les mateixes condicions que tenien abans. També hi haurà la figura de coordinador, que serà l’interlocutor amb la nova direcció.

Maribel Trujillo, directora de la delegació Illes Balears de la Fundació Pere Tarrés assegura que “personal, logística, centres, espais, suports, tot continuarà igual. Cada escoleta té el seu pressupost i el material didàctic pel curs. Disposaran dels diners i faran les compres que necessitin”.

Sí que s’implantarà el seu projecte pedagògic basat en el mètode Montessori, que s’adapta a les necessitats, als ritmes i als moments de cada infant. La Fundació Pere Tarrés, de valors cristians, a Ciutadella ja gestiona el Centre Socioeducatiu Sant Miquel i dos clubs d’esplai, el Club Parroquial Sant Esteve i el Centre Catequístic Sant Miquel.

A l’escoleta infantil Cap de Creus ara mateix són 60 alumnes i a les cinc de Maó hi ha prop de 300 matriculats. Fins ara era una cooperativa qui ho gestionava. Menorca té un conveni insular 0-3 diferent de la resta de l’estat, amb avantatges quant a hores lectives i salaris. Si les cooperatives perden representació, el conveni podria canviar, segons el sindicat STEI.

Maria Camps, secretària territorial de STEI intersindical Menorca assegura que són “una sèrie de condicionants que milloren moltíssim el conveni estatal i que són vigents a Menorca des de fa més d’una dècada. Si entren altres empreses que tenguin dita dins aquest conveni podria rebaixar-se o deixar d’existir”.

A Alaior la licitació de l’escoleta s’ha obert per tercera vegada i encara no se sap qui la gestionarà.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris