societat

La Fundació Rana lamenta el “silenci” davant els abusos a menors

Un estudi de la Fundació Anar destapa que, a Espanya, els casos s'han quadruplicat en els darrers 12 anys

La+Fundaci%C3%B3+Rana+lamenta+el+%26%238220%3Bsilenci%26%238221%3B+davant+els+abusos+a+menors

Davant de qualsevol indici: actuar. És el prec que fa la Fundació Rana, la Xarxa d’Ajuda a Infants Abusats, que lamenta el silenci, la negació dels fets, l’emmascarament davant els possibles abusos sexuals a menors.

Això arran de l’estudi fet per la Fundació Anar, en el qual destapa que l’abús sexual a menors s’ha multiplicat per quatre en els darrers 12 anys a Espanya, on cada any es fan més de 1000 notificacions.

Segons l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, Balears és la primera comunitat autònoma en notificacions per abusos sexuals. Durant l’any 2019, només a Mallorca es van valorar 361 persones menors d’edat.

Aquesta xifra es deu en bona part a la molt important tasca de formació, prevenció i sensibilització de diferents professionals i entitats de les Balears. Entre elles, precisament, Rana.

En quatre de cada cinc casos, no hi ha marques físiques, cosa que sens dubte en complica la detecció, i exigeix aquesta ràpida actuació davant qualsevol indici d’abús.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Àrea de Salut de Menorca negocia ampliar el contracte de l’hotel Covid pel qual paga 50.000 € cada mes

En aquests moments hi ha 4 persones allotjades i Salut insisteix en la importància d'aïllar-se quan s'és positiu o contacte...

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Els interiors mantindran l'aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis, i hauran de tancar...

El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que mantén les restriccions perquè va en contra de l’estat de dret”

La Fiscalia està estudiant interposar un recurs de reposició contra la decisió judicial que avala a Armengol

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

Carlos Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d'acusacions amb una resolució que, en aquesta ocasió, és ferma