X

La Fundació Vida Silvestre Mediterrània alerta als excursionistes que no s’apropin a nius de voltor

Són aus protegides, que fugen de la presència humana

10/02/2019

La Fundació Vida Silvestre Mediterrània alerta als excursionistes que no s’apropin a nius de voltor

20

La Fundació Vida Silvestre Mediterrània organitza xerrades amb els voluntaris per advertir de la importància d’organitzar sortides per vigilar que els excursionistes no s’apropin als nius dels voltors. Són aus protegides, que fugen de la presència humana.

Els voltors fan els nius, normalment, dalt dels pins i en zones aïllades dels penya-segats de la serra de Tramuntana. Són unes espècies protegides, de tot l’Arxipèlag només es troben a Menorca i Mallorca. A Menorca hi habita la miloca, on n’hi ha 50 parelles. A Mallorca es troba el voltor negre, 38 espècies i devers 200 exemplars. També hi ha el lleonel, en són unes 11 parelles, 100 exemplars.

La tasca dels voluntaris és primordial per preservar aquestes aus rapinyaires i carronyaires que s’alimenten d’animals morts. La Fundació organitza activitats per conscienciar la població sobre aquestes aus. En fan tallers i classes també amb estudiants. L’observació és una de les activitats que més agrada.

En aquesta època de l’any els voltors comencen a preparar els nius. Només posen un ou l’any. Però quan adverteixen la presència dels humans, són capaços d’abandonar els nius, hagi nascut o no la cria. Això significa un fracàs en la reproducció.

La Fundació té 33 voluntaris, l’any passat durant els 36 dies que van fer sortides de vigilància explicaren a 180 senderistes que no han de caminar devora els nius de voltors.

10/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT