societat

La funerària de Palma va atendre un 15% més de defuncions el 2020

La companyia pública va tramitar 4.300 defuncions l'any passat


L’Empresa Funerària Municipal de Palma va atendre l’any passat un 15 per cent més de defuncions respecte del 2019. A més, han notat que els va augmentar la feina en mesos atípics, com ara l’agost i el setembre.

En total, la companyia pública va tramitar 4.300 defuncions. Però els pics de feina no varen ser a l’hivern i a la primavera, com succeïa tradicionalment. “El 2020 ha estat completament alterat.Hi ha hagut dos període d’increment (març, abril i maig), i llavors des de la segona quinzena d’agost, setembre i octubre, també hem tengut un continu augment d’índex de defuncions”, explica Jordi Vilà, gerent de l’Empresa Funerària de Palma.

Han comprat un nou forn crematori per al tanatori del Bon Sosec. Tot i la inversió, l’Empresa Funerària Municipal de Palma ha decidit mantenir congelats els preus de tots els serveis mortuoris. Argumenten que la situació econòmica no permet ara mateix apujar-ne les tarifes. “De cara el 2021 mantendrem els mateixos preus. Davant del clima d’incertesa que tenim tots i la situació econòmica, ens va semblar que era una manera de contribuir a una major estabilitat de preus”, diu Jordi Vilà.

Segons el gerent de la companyia, el preu mitjà d’un servei mortuori complet es manté en uns 2.600 euros.


42 morts per COVID-19 a les Illes Balears aquesta setmana

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La taxa de positivitat a les Balears davalla fins a l’1,29%

Salut ha notificat avui dos morts més per COVID-19, i el total des de l'inici de la pandèmia ascendeix a...

Qui s’ha de fer una PCR per entrar i sortir de les Illes?

Balears exigeix des d'aquest dijous proves negatives de coronavirus als viatgers de 15 comunitats: Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la...

Un dispositiu especial vigilarà la desescalada el cap de setmana

S'han posat més d'11.000 sancions per incomplir les mesures anticovid. El valor de les multes supera els 2 milions d'euros. Hi haurà dispositius específics per a controlar la nova mesura...

PIME Menorca demana que les restriccions per la Covid es revisin setmanalment i no cada 15 dies

També reclamen que es paguin immediatament els ajuts concedits i que es mantinguin fins que acabin les restriccions