economia

La fusió bancària afavoreix el creixement de la banca ètica

Els adeptes cerquen un model inclusiu dins un món financer en plena transformació

La+fusi%C3%B3+banc%C3%A0ria+afavoreix+el+creixement+de+la+banca+%C3%A8tica

La fusió de Caixa Bank i Bankia suposa el tancament d’oficines, acomiadaments i també la digitalització de part del negoci. Una aposta per un món financer més digital i tecnològic, però que per a alguns competidors, no és suficient. Precisament per això, aposten per un model que dins el món virtual atreu de cada vegada més: una banca pròxima i sobretot, ètica. En aquest sentit, Colonya Caixa Pollença en va ser pionera. Juan José Caldés, responsable de Relacions Institucionals de Caixa Colonya, destaca “els avenços” que ha fet l’entitat, i la combinació “del servei digital amb l’atenció més pròxima”.

El de la banca ètica és un concepte que en els darrers deu anys ha guanyat adeptes, perquè cerquen un model de banca inclusiva. Maria Pinya, directora de Triodos Bank a les Balears, considera que “els acomiadaments, el tancament d’oficines i la digitalització total” no poden fer que “la banca miri cap a un altre costat”. Pinya afegeix que “cada cop hi ha més gent” preocupada perquè “les seves inversions vagin a parar a activitats més verdes i inclusives”.

Es tracta d’una lluita per mantenir una certa tradicionalitat dins un món financer en plena transformació i que s’encamina cap al virtual de la mà de les neobanques i les empreses de tecnologies financeres o “fintechs”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Hotels tancats i ambient desèrtic a Cales de Mallorca

A hores d'ara, hi ha tres establiments hotelers de la zona oberts

Molt de moviment a l’aeroport de Palma: 143 vols internacionals durant el dia d’avui

Els passatgers estrangers que arriben diven que el passaport Covid serà una eina eficaç

El Govern britànic es planteja mantenir el confinament fins a finals de juliol

Els experts calculen que, fins i tot si es posposa el desconfinament, el Regne Unit podria assolir els 15.000 contagis...

Obre la meitat de la planta hotelera de Mallorca amb l’esperança que augmenti l’ocupació

Amb un 100% dels establiments oberts, Sóller és la zona que ofereix més bones xifres. A Platja de Palma, Cala...