societat

La futura llei de protecció animal: cursos de formació pels propietaris i règim de visites en cas de divorci

Els animals no es podran vendre en botigues i en el cas dels cans no es podran deixar sols més de 24 hores


Els animals deixen de ser coses o béns immobles, i passen a ser considerats éssers vius dotats de sensibilitat. Així s’ha aprovat al Congrés. Una mesura que a efectes jurídics vol dir per exemple, que en el cas d’un divorci les mascotes no podran ser un objecte més a repartir. Rebran el mateix tracte que la resta de membres de la família, i els jutges en podran fixar la custòdia i el règim de visites. A més, deixaran de ser embargables en cas que els seus propietaris tenguin deutes, o ser susceptibles de formar part d’una herència.

La futura llei de Protecció i Drets dels Animals que ja es troba en exposició pública també obligarà els propietaris a fer un curs de formació per adquirir els coneixements bàsics de maneig i cura així com a tenir una assegurança de responsabilitat civil. Es prohibirà deixar els cans sols més de 24 hores i els altres animals en general 3 dies seguits com a màxim. La llei permetrà retirar l’animal a la persona que no garanteixi els seus drets. La seva venda estarà prohibida a les botigues i també la seva exhibició amb finalitats comercials, exclosos els peixos. Tampoc es podran utilitzar a betlems i cavalcades si l’animal està en una forma antinatural. Els establiments públics i privats com hotels restaurant o bars hauran de tenir un cartell visible a l’exterior si no permeten l’entrada d’animals. Finalment es regula l’accés al transport públic i privat sempre que no representin un risc per a les persones. Els taxis i VTC podran cobrar un suplement per dur animals.

El règim sancionador de la llei contempla multes lleus d’entre 600 i 30.000 euros, greus entre 30 mil i 100 mil i molt greus entre 100 mil i 600 mil euros. També es podrà inhabilitar als propietaris a tenir animals durant un període màxim de 5 anys per les sancions greus i de 10 anys per les molt greus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Una nova pastera interceptada a Formentera eleva a 20 les arribades amb migrants el cap de setmana

En aquestes darreres hores han arribat 18 pasteres amb més de 200 persones a bord, que se sumen a les...

CCOO treballa per estendre la vaga de recollida de fems a tots els municipis de Menorca

El piquet continua sense deixar sortir cap camió de la nau d'FCC de Maó, excepte els essencials, en considerar abusius...