menorca

Partits i entitats demanen ‘repensar’ la data de reobertura des Born per no excloure el premi de teatre

L'Ajuntament va programar l'estrena de l'edifici el 30 d'octubre sense tenir en compte que 6 dies abans el Cercle haurà de lliurar el seu premi fora del teatre


La gala del premi Born de Teatre, que està prevista per al dia 24 d’octubre, no es podrà fer al recinte ciutadellenc que duu aquest nom. L’Ajuntament ha decidit inaugurar-lo sis dies després, quan fa mesos que les obres de reforma han acabat.

La fundació que gestiona el Teatre des Born ha decidit que no s’aixecarà el teló fins al 30 d’octubre, sense tenir en compte que el Premi Born, el certamen més gran de text teatral del país no pot ajornar la data del lliurament del guardó, fixada a les bases per al dia 24 d’octubre.

La darrera gala dels Premis Born al Teatre Born va ser l’any 2005, abans que l’auditori tanqués per reforma. Des de llavors, el guardó ha passat 14 anys itinerant d’escenari en escenari, primer al Teatre Principal de Maó, després a alguns teatres menors de Ciutadella. Enguany esperaven celebrar la 45ena edició tornant a casa.

La decisió ha dividit el tripartit al Govern municipal. Psoe i Gent x Ciutadella, així com el PP a l’oposició, han demanat avui dematí que es replantegi la data d’inauguració del teatre. El regidor de Cultura convocarà una reunió d’urgència del patronat de la fundació, del qual també participa el Cercle Artístic organitzador del Premi, per debatre la qüestió.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

Els bombers i el llacer municipal han pogut rescatar la majoria d’animals, però d’altres han mort i han estat arrossegats...