X

La Generalitat planteja no publicar els resultats de les eleccions la mateixa nit electoral

Aquesta possibilitat es plantejaria si no s'ha pogut constituir un nombre considerable de meses electorals

07/02/2021

La Generalitat planteja no publicar els resultats de les eleccions la mateixa nit electoral

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, ha explicat aquest diumenge que el Govern s’està plantejant no publicar els resultats provisionals la nit del 14F si no s’ha pogut constituir un nombre considerable de meses electorals.

En declaracions a RAC 1, Peña-López ha recordat que les taules han de constituir-se entre 8.00 i 9.00 hores de la jornada del 14 de febrer, i si hi ha algunes que tenen problemes perquè no s’han presentat les persones convocades disposaran d’un marge d’una hora més, fins a les deu, per a poder cobrir les vacants.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona, per exemple, ha previst que aquells membres suplents de meses electorals que s’hagin constituït sense problemes puguin ser reassignats a altres taules en les quals calgui cobrir buits.

Si a les 10.00 hores, hora límit, una taula no té els membres suficients per a poder constituir-se, queda suspesa “automàticament” i s’haurà de constituir “al cap de 48 hores”, perquè els electors que havien de votar allí puguin fer-ho, “generalment el dimarts”, ha indicat Peña-López.

En cas que a les deu del matí hi hagués “un nombre considerable” de meses electorals que no s’han pogut constituir, hi hauria “un problema molt gros”, ha reconegut l’alt càrrec de la Generalitat responsable de l’àrea de Processos Electorals.

Si fossin “moltes” les taules que han fallat, al seu judici, això “podria afectar el sentit del vot de les persones que votaran el dimarts”, perquè “poden fer un vot molt més tàctic”, condicionades pels resultats provisionals publicats la nit del 14F.

El Govern ha “previst aquesta eventualitat” i es planteja “suspendre la publicació de les dades” durant la nit electoral: “Fins i tot estem preveient ni tan sols sumar les dades, perquè no pugui haver-hi cap filtració”, ha apuntat.

Peña-López ha evitat concretar a partir de quin percentatge de taules fallides s’hauria de suspendre la publicació dels resultats durant la nit electoral, encara que ha remarcat que en tot cas això es valoraria durant la mateixa jornada del 14F, en coordinació amb les candidatures, la taula de partits catalans i les Juntes Electorals.

07/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT