societat

La Guàrdia Civil continua investigant per dur davant la justícia els responsables de l’atemptat de Palmanova

Ho assegura Juan Martín Rodríguez, membre del Grup d'Informació de la Benemèrita i autor del llibre 'Crónica de violencia y terrorismo en las Islas Baleares'

La+Gu%C3%A0rdia+Civil+continua+investigant+per+dur+davant+la+just%C3%ADcia+els+responsables+de+l%27atemptat+de+Palmanova

La Guàrdia Civil continua investigant per dur davant la justícia els responsables de l’atemptat mortal de Palmanova. Ho assegura Juan Martín Rodríguez, membre del Grup d’Informació de la Benemèrita i autor del llibre ‘Crónica de violencia y terrorismo en Islas Baleares’.

El 30 de juliol de 2009 la banda terrorista ETA assassinava per darrera vegada. Ho feia a Palmanova, on una bomba adossada va matar els agents Diego Salvá i Carlos Saénz de Tejada. Tot un cop per a les Illes i més encara per la Guàrdia Civil de les Balears.

Qui parla és Juan Martín Rodríguez. Membre del grup d’informació de la benemèrita i autor del llibre ‘Crónica de violencia y terrorismo en Islas Baleares’. L’atemptat de Palmanova va posar punt final a la sensació de seguretat de molts residents a les Illes davant el terrorisme. Un concepte, el de seguretat total, que segons ell no existeix.

Però tal i com recull en el seu llibre, aquest no és ni molt manco l’únic episodi terrorista succeït a les Illes. Terra Lliure a finals dels 80, un avió segrestat per un comando del Front Popular per l’alliberació de Palestina l’any 77; o un altre avió segrestat l’any 95 per protestar contra les proves nuclears que França tenia pensat fer en l’Oceà Pacífic són altres dels que explica amb detall. Però a l’actualitat, assegura, ens enfrontam a una amenaça global.

A l’actualitat i des del 26 de juny de 2015, Espanya està en el nivell 4 d’alerta antiterrorista.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. antonio orantos 18/11/2019

    IB3tv noticias hoy.

  2. juan martin 18/11/2019

    entrevista libro ib3

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els embassaments estan al 77% de la seva capacitat

La Conselleria de Medi Ambient manté encara la prealerta per sequera almenys fins gener

El mes de novembre ha plogut a Menorca un 80% més del que és habitual

Els pagesos de l'illa agraeixen els 150 l/m2 precipitats el mes passat

Les noves concessions del TIB començaran a operar el 2020

Aquest dijous s'ha presentat a Alcúdia el primer lot dels tres prevists, la concessió de la zona nord