X

La Guàrdia Civil custodia un niu de tortuga a la platja de Punta Prima

Un video enregistrat per un vesí minuts abans de les 6 del matí mostra com l'animal avança per l'arena fins endinsar-se a la mar

19/06/2020

La Guàrdia Civil custodia un niu de tortuga a la platja de Punta Prima

La platja de Punta Prima roman precintada des de mitjan matí d’aquest divendres. Allà hi ha arribat una espècie protegida de tortuga que hauria post els ous a l’arena. Es tractaria d’un fet insòlit, ja que no hi ha constància que una tortuga babaua hagi arribat a la costa de Menorca per pondre-hi. Els agents de Medi Ambient del Govern Balear custodien el punt on molt probablement es troben els ous. S’ha precintat una part de la platja per impedir-hi l’accés dels banyistes en espera que arribi l’equip científic de Palma per avaluar la situació i decidir si s’extreuen o no els ous d’aquesta platja urbana.

Un video enregistrat minuts abans de les 6 del dematí mostra com una tortuga marina avança per l’esmentada platja. Segons relaten els testimonis, primer ha començat a excavar un forat a l’arena, que sembla que no l’ha convençuda, així que s’ha dirigit uns metres més enllà per repetir l’operació. Després de pondre els ous, l’animal ha tornat a tapar el forat i ha abandonat la platja.

Els pocs vesins que han tingut l’oportunitat de veure aquest fet insòlit han telefonat a l’112. Des de primera hora, agents de la unitat de protecció de la natura de la Guàrdia Civil s’han desplegat a la zona per protegir la posta. Un dels principals objectius de l’operatiu és evitar que les gavines accedeixin al niu de tortuga babaua. És una de les espècies més comunes de les aigues menorquines, però fins ara no hi ha registres a Menorca de cap tortuga que hagi entrat terra endins per pondre ous.

Aquest divendres capvespre, un equip científic del Palma Aquarium es traslladarà Mernorca per avaluar les opcions. De moment, no es descarta traslladar els ous per a garantir la seva viabilitat, tal com s’ha fet recentment amb la posta d’Eivissa.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT