Dins el Pla s'inclou una unitat destinada a perseguir la comercialització d'aquests béns culturals i històrics
Un derelicte són les restes d’un vaixell enfonsat, que descansa al fons de la mar. I fins ara, els arqueòlegs n’han documentat més de 150 a les Balears. I n’hi ha que conserven la seva càrrega sencera d’àmfores d’època romana. És per això que la guàrdia civil ha implantat un Pla de Protecció de Patrimoni Subaquàtic. Els agents també persegueixen la comercialització d’aquests béns culturals i històrics.
Les patrulles subaquàtiques de la Guàrdia Civil han registrat imatges inèdites al Cap Blanc, Can Pastilla, Cala Lliteres i Estellencs, entre d’altres indrets, de les darreres troballes de jaciments submergits. Molts d’ells a més de 40 metres de profunditat. Entre aquests béns hi ha àmfores, embarcacions i àncores. N’hi ha que fins i tot daten del segle primer després de Crist. La Guàrdia Civil vetla per tots aquests jaciments submergits a les Balears.
Dins el pla Operatiu per a la protecció del Patrimoni Cultural Subaquàtic de la Benemèrita presentat aquest divendres també s’inclou una unitat destinada a perseguir la comercialització d’aquests béns culturals i històrics.
Els experts coincideixen que amb aquestes troballes queda palès que les Balears són testimonis del pas de diferents civilitzacions afavorida per la ubicació al mediterrani que els facilitaven l’activitat comercial.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu