X

La Guàrdia Civil localitza dues embarcacions amb 27 persones a bord

Una de les barques ha estat interceptada a la platja d'Escupinà, a Formentera, i l'altra a la platja d'Es Cargol, a Ses Salines (Mallorca)

01/08/2020

La Guàrdia Civil localitza dues embarcacions amb 27 persones a bord

Embarcació trobada aquesta matinada a Formentera

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dissabte un total de 27 persones, després d’haver localitzat una embarcació a la platja d’Escupinà, a Formentera, i una altra a la platja d’Es Cargol, a Ses Salines (Mallorca).

Segons ha informat la Delegació del Govern a Balears aquest dissabte, al voltant de les 2h15 de la matinada la Guàrdia Civil ha localitzat la barca de Formentera en què viatjaven 14 migrants. Hores més tard, l’Institut Armat ha localitzat una segona embarcació a la zona de la platja d’Es Cargol i ha detingut a 13 persones més. Totes elles han estat traslladades al lloc de la Guàrdia Civil de Santanyí, mentre que la seva barca ha estat remolcada fins a la Colònia de Sant Jordi.

També s’ha activat un dispositiu de recerca per terra, mar i aire tant a Formentera com a l’illa de Mallorca per intentar localitzar altres persones que podrien haver viatjat en les mateixes embarcacions.

Posteriorment, els detinguts seran posats a càrrec de la Policia Nacional per realitzar els corresponents tràmits d’estrangeria i se’ls incoarà un expedient de devolució.

També s’ha mobilitzat a Creu Roja qui ha confirmat que se sotmetrà als detinguts a les proves PCR.

Fins aquest divendres el balanç de 2020 a Balears era de 18 barques localitzades i 223 migrants detinguts, xifra a la qual cal sumar les embarcacions localitzades avui a Formentera i a Mallorca. Per tant, avui ja són 20 embarcacions, de moment, i 250 migrants detinguts.

01/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT