X

La Guàrdia Civil prevé les persones grans sobre el perill de les estafes telefòniques i per Internet

Una de les solucions és incloure el telèfon a l'anomenada llista Robinson perquè les cridades comercials no consentides deixin de ser un motiu d'angoixa

22/10/2022

La Guàrdia Civil prevé les persones grans sobre el perill de les estafes telefòniques i per Internet

Carles Marquès Casasnovas

No comunicar a desconeguts l’absència de casa per un viatge o altre motiu de llarga durada ni fer públic a les xarxes socials el domicili propi són mesures clau perquè els lladres no entrin a robar. Algunes persones grans no són conscients de les tàctiques que hi ha actualment, en canvi, d’altres tenen el seu propi sistema de protecció.

Les estafes més freqüents són per Internet, un mitjà no tan emprat per la gent gran, però la Guàrdia Civil assegura que continuen les de tota la vida, la de l’estampeta, la de la taca a la roba o la del dècim de loteria premiat falsament.

La Creu Roja també orienta les persones grans sobre les telefonades comercials tan habituals avui dia, sobretot les de companyies de telefonia. És un altre temor que pateix aquest sector de la població, perquè no saben mai si es tracta d’una estafa o no.

La solució és incloure el telèfon a l’anomenada llista Robinson perquè les cridades comercials no consentides deixin de ser un motiu d’angoixa.

22/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris