societat

La imaginació salva els pancaritats confinats del dimarts de Pasqua

La banda de música de Montuïri fa sonar la cançó de les Panades des del balcó, mentre que a sa Pobla el xeremiers criden la gent al pancaritat virtual de Crestatx

La+imaginaci%C3%B3+salva+els+pancaritats+confinats+del+dimarts+de+Pasqua

Ha hagut de ser des del balcó o el terrat, però els montuïrers han pogut sentir avui migdia la cançó de les Panades, la música que cada any fa sonar la banda del poble per pujar al puig de Sant Miquel el dia del dimarts de Pasqua. Quan els telèfons mòbils marcaven les dotze en punt del migdia, cada músic ha començat a fer la tonada, mentre els veïnats guitaven per les finestres i els acompanyaven amb mamballetes.

El nomenament simbòlic del batle del Puig, que cada any reconeix la trajectòria social d’un montuïrer durant el dia del pancaritat, també s’ha fet, però ha hagut de ser de manera virtual. Enguany la convocatòria s’ha fet a través del compte d’Instagram “Montuïri m’agrada”. L’elegit per a aquest reconeixement ha estat Matias Guichandut, entrenador de bàsquet. Matias és nascut a l’Argentina i viu a Montuïri d’ençà que tenia 14 anys. Matias va donar positiu de Covid-19 i fa molts pocs dies que ha superat la malaltia.

A sa Pobla tampoc no han pogut fer arribar la imatge de santa Margalida a l’ermita de Crestatx, però les colles de xeremiers, des dels terrats, han cridat la gent a un pancaritat de confinament. A més, l’Ajuntament ha organitzat que els poblers compartissin de manera virtual les fotografies de la jornada. Un altre poble que avui també feia pancaritat és Vilafranca de Bonany, on s’ha organitzat una pujada virtual al puig de Bonany. Els alcudiencs també han quedat fora poder pujar a la Victòria, però Alcúdia Ràdio ha organitzat una programació especial amb connexions a l’ermita, on s’hi ha fet missa a porta tancada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els infants de l’escola de vela de Port Portals fan netes les platges

Ho fan per conscienciar-se i conscienciar els banyistes de la importància de tenir net l'entorn de les illes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït a Ses Covetes

La platja s'ha omplert però no s'ha saturat, i els banyistes han respectat la distància de seguretat entre els grups...