MENORCA

La imminent construcció de la torre de control virtual de Menorca provoca l’oposició dels treballadors d’AENA

El Parlament balear havia demanat per unaminitat que s'hi construís una nova torre de control física


AENA ha anunciat avui la imminent construcció de la polèmica nova torre de control virtual de l’Aeroport de Menorca, la primera instal·lació, juntament amb la de Vigo, de control remot del trànsit aeri de tot l’Estat. S’hi invertiran 5,4 milions d’euros i la infraestructura estarà operativa a partir de maig de l’any que ve. El Parlament havia demanat de manera unànime que s’hi construís una nova torre de control física.

El BOE en publica aquest dijous el conveni per a fer possible la inversió. S’hi recull que les obres haurien de començar aquest mateix juliol, però des de l’ens públic ja avancen que probablement no s’iniciaran fins a la tardor. El calendari també indica que al març s’iniciïn les proves amb trànsit aeri real i que al maig de l’any que ve ja entri en funcionament el seguiment remot dels avions.

Però el projecte continua generant l’oposició dels treballadors de l’aeroport. Des del Comitè d’Empresa d’AENA recorden que l’actual torre és la més antiga d’Espanya, es troba a la recta final de la seva vida útil i reclamen que s’executi la inversió compromesa des de 2017 per a construir una nova torre física, tal com havia reclamat també, de forma unànime, el Parlament balear.

El primer aeroport que va tenir una torre de control remota, a Suècia, va estar 7 anys en fase de proves. Però AENA recorda que el projecte de Menorca està en línia amb el procés d’implantació virtual que es segueix a altres indrets del món. L’ens insisteix que la torre remota serà més eficient i permetrà que les operacions aèries siguin més segures que amb la torre convencional.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |