economia

La incertesa pel Decret de les hipoteques frena el creixement de la banca a la borsa

El Govern central crearà "en les properes setmanes" un nou organisme per defensar els drets dels clients

La+incertesa+pel+Decret+de+les+hipoteques+frena+el+creixement+de+la+banca+a+la+borsa

La banca ha frenat en sec el seu creixement en borsa una vegada que el Consell de Ministres ha aprovat, aquest dijous, el Reial Decret que estipula que, a partir de dissabte, són els bancs els qui hauran de pagar l’anomenat “impost de les hipoteques”.

Les sis entitats presents a l’IBEX 35 han tancat la sessió amb creixements o pèrdues inferiors a l’1%, una vegada que dimecres varen impulsar el selectiu a la millor jornada del darrer mig any. Aquest dijous, però, les incertes conseqüències que tindrà el Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres han aturat els inversors.

El Govern central està convençut que els bancs no acabaran revertint al client el polèmic Impost d’Actes jurídics Documentats. Confia que la forta competència entre ells ho impedirà.

Bank of America Merryl Lynch comparteix l’opinió de Montero. L’entitat augura una retallada del 3% en els beneficis de la banca els dos propers anys arran del Decret. La banca espanyola, de moment, guarda silenci amb l’excepció del Santander. El seu conseller delegat ha demanat a Pedro Sánchez que escolti la banca i que elimini obstacles per tal d’afavorir el crèdit.

Per assegurar que la banca acaba pagant l’impost, el Govern central accelera la creació d’un nou organisme en defensa dels drets del consumidor financer.

L’executiu confia que té la majoria necessària per convalidar el Decret al Congrés. Ciutadans, però, ja li ha advertit que la via elegida pot ser inconstitucional. El seu líder, Albert Rivera, ha proposat que el Govern presenti un projecte de llei per la via d’urgència i pel procediment de lectura única.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

Marc Pons demana que el Govern Central continuï controlant que les aerolínies no se n’aprofitin del descompte de resident

Els preus han apujat un 10%, però asseguren que coincideix amb l'augment de preus de tots els vols

Arrenca FITUR amb optimisme i incertesa

La consellera de turisme assegura que les xifres de 2019, seran semblants a les de la temporada passada

Fitur comença amb incerteses a l’horitzó turístic

El Govern preveu una temporada similar a 2019 i Meliá detecta que les reserves es retarden per la por al Brexit

Els lloguers signats durant els 34 dies en vigor del decret llei seguiran igual

A partir d'avui es torna a la normativa prèvia al decret