economia

La incertesa pel Decret de les hipoteques frena el creixement de la banca a la borsa

El Govern central crearà "en les properes setmanes" un nou organisme per defensar els drets dels clients

La+incertesa+pel+Decret+de+les+hipoteques+frena+el+creixement+de+la+banca+a+la+borsa

La banca ha frenat en sec el seu creixement en borsa una vegada que el Consell de Ministres ha aprovat, aquest dijous, el Reial Decret que estipula que, a partir de dissabte, són els bancs els qui hauran de pagar l’anomenat “impost de les hipoteques”.

Les sis entitats presents a l’IBEX 35 han tancat la sessió amb creixements o pèrdues inferiors a l’1%, una vegada que dimecres varen impulsar el selectiu a la millor jornada del darrer mig any. Aquest dijous, però, les incertes conseqüències que tindrà el Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres han aturat els inversors.

El Govern central està convençut que els bancs no acabaran revertint al client el polèmic Impost d’Actes jurídics Documentats. Confia que la forta competència entre ells ho impedirà.

Bank of America Merryl Lynch comparteix l’opinió de Montero. L’entitat augura una retallada del 3% en els beneficis de la banca els dos propers anys arran del Decret. La banca espanyola, de moment, guarda silenci amb l’excepció del Santander. El seu conseller delegat ha demanat a Pedro Sánchez que escolti la banca i que elimini obstacles per tal d’afavorir el crèdit.

Per assegurar que la banca acaba pagant l’impost, el Govern central accelera la creació d’un nou organisme en defensa dels drets del consumidor financer.

L’executiu confia que té la majoria necessària per convalidar el Decret al Congrés. Ciutadans, però, ja li ha advertit que la via elegida pot ser inconstitucional. El seu líder, Albert Rivera, ha proposat que el Govern presenti un projecte de llei per la via d’urgència i pel procediment de lectura única.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els treballadors de Caixabank protesten contra la “purga” que vol fer l’empresa

2.157 treballadors, 50 de les Illes, es veuran afectats amb l'ERO que preveu el tancament de 800 oficines a Espanya....

El Banc d’Espanya ha fet 160 requeriments a entitats bancàries per publicitat enganyosa o confusa

Ja són més de la meitat de totes les efectuades durant el 2018

Ultimàtum dels transportistes a Aena: un centre de recepció de mercaderies o vaga dia 1 de juliol

Lamenten que per lliurar els productes a botigues i cafeteries de l'interior de Son Sant Joan ho han de fer travessant...