societat

La incidència de la COVID-19 segons les comunitats autònomes

Les Canàries tenen unes xifres de coronavirus similars a les nostres, el que ens col.loca dins el grup d'autonomies on menys a colpejat el virus

La+incid%C3%A8ncia+de+la+COVID-19+segons+les+comunitats+aut%C3%B2nomes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, basa la seva petició de desconfinament asimètric en què no totes les comunitats autònomes es troben en la mateixa situació. Anam a comprovar-ho. Si hi ha una comunitat que tengui interessos similars als nostres pel que fa a l’impacte sobre el turisme, l’economia i la mobilitat són les Illes Canàries. Per cert, allà es registrà el primer cas de COVID d’Espanya. A Mallorca, el segon. Aquí veim que a Canàries tenen unes xifres de coronavirus similars a les nostres, el que ens col.loca dins el grup d’autonomies on menys a colpejat el virus. A Canàries, inclús, hi ha illes que no han registrat cap mort. És el cas de La Gomera, El Hierro i Fuerteventura. Si comparam les nostres dades amb Madrid, la comunitat més afectada d’Espanya aquí la diferència és abismal. Com també ho és si ens comparam amb Catalunya.

Però de tot això l’indicador més important és la incidència acumulada. Aquest marcador suma els casos positius d’una zona i els divideix entre cada 100.000 habitants. El Ministeri fa servir l’indicador acumulat els darrers 14 dies, que és el temps màxim d’incubació. Aquí veim que Canàries és on manco ha afectat el COVID amb 19 pacients per cada 100.000 habitants. Balears també es troba dins aquest grup de coa amb 42 casos per cada 100.000 habitants. A la part baixa de la taula tenim Madrid, Catalunya, Navarra, les dues Castelles i La Rioja.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Ministeri comptabilitza 209 morts a les Illes, 17 manco que el Govern

Sanitat informa de un total de 2.164 positius a les Illes

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 82: l’1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

A la primera onada de l'estudi de seroprevalença la taxa a Balears era del 2,4%

51 sanitaris positius en les 12.000 proves que s’han fet al col·lectiu

També es detecten 247 professionals amb anticossos i que, per tant, estarien immunitzats

Menorca redirigeix la seva promoció cap al turisme nacional i portugués

En una segona fase, vol incidir en aquells mercats on la marca Menorca no estigui gaire instaurada