X

La incomunicació i els problemes d’identitat centren ‘El silenci de les falzies’

L'actriu sorda Miriam Garlo forma part del repertori de l'obra més ambiciosa de Marina Collado

16/11/2023

Mercè Valero

Núria Prims i Marina Collado són mare (Glòria) i filla (Sílvia), a ‘El silenci de les falzies’. Una història sobre les relacions familiars i la incapacitat de comunicar-se. Enmig d’aquesta incomunicació, apareix na Lola, una al·lota sorda de qui Sílvia s’enamora.

“El personatge de na Lola no era sorda”, explica Collado, dramaturga i directora de l’obra. “Just vaig tenir un embolic amb una al·lota sorda i vaig al·lucinar que no poguéssim anar al teatre, perquè no era accessible, no hi ha pràcticament res per a les persones sordes. I en el procés d’escriure la vaig transformar i va agafar tot una altra volada”.

Interpreta el personatge de Lola l’actriu murciana Miriam Garlo, coneguda pel curtmetratgeSorda’. “Són molt poques les creadores que vulguin abraçar la diversitat”, lamenta. “El món encara no està adaptat perquè puguem estar en igualtat, però el dret sí que el tenim”.

Núria Prims agraeix l’actitud oberta de Collado per fer créixer els personatges amb l’ajuda de les intèrprets, entre les quals també es troba la petita Roser Linares.

‘El silenci de les falzies’ és el primer espectacle de La Dislèxica, la productora de Marina Collado i Mar Millet. Es podrà veure entre els dies 17 i 19 de novembre al Teatre Principal de Palma.

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris