Ciència i tecnologia

La indústria dels videojocs, present i futur econòmic

El sector dels videojocs a les Balears creix de manera exponencial, però no arriba a ser competitiu

//Europapress


La indústria dels videojocs es mostra com una de les grans guanyadores d’aquest any de pandèmia, ja que el confinament i les restriccions han fet que es jugui més que mai. A l’Estat, un 75%, és a dir, la gran majoria, de les empreses que es dediquen al seu desenvolupament no han patit pèrdues i el 93% de les plantilles s’han mantingut.

Quant a la facturació, les darreres dades són del 2019, quan el sector va arribar als 920 milions d’euros de benefici. I s’espera que en un futur pròxim els ingressos superin els 1.100 milions d’euros.

A les Balears la indústria dels videojocs també creix. Joan Pons, director i co-fundador de Xaloc Studios, una companyia creada al Parc Bit fa 5 anys, assegura que si bé han hagut de teletreballar, la seva plantilla de treballadors ha augmentat. Amb la pandèmia la gent passa més temps a casa i això fa que juguin més amb la consola o amb l’ordinador. També ha crescut la popularitat de les partides en línia amb altres jugadors.

Samuel Tomé, músic i aficionat als videojocs, ha comentat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, que, com que es juga més, també augmenta la compra dels jocs.

Un altre dels sectors a tenir en compte és el de l’educació. Paco Blaya és coordinador dels estudis de videojocs a l’escola EDIB, situada a Palma. Diu que fa 8 anys varen notar un increment d’alumnes, però que des de llavors el nombre s’ha mantingut. Assegura que: “enguany, però, no hi ha hagut cap augment”.

Les Balears intentaran potenciar i especialitzar-se en la indústria dels videojocs. Però fer-ho no és fàcil, ja que si bé Espanya és el desè mercat mundial en facturació, en realitat el 70% es concentra en uns pocs grans estudis.

Les companyies balears com Xaloc, també han d’enfrontar-se a un desequilibri per regions: la majoria d’estudis es concentren a Catalunya i Madrid. Segons Joan Pons, director de Xaloc Studios, Balears és a la cua d’aquesta indústria.


Escolta aquí el reportatge d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Institut Carlos III avala que posar Pfizer després d’AstraZeneca produeix una resposta immune forta

Ara la Comissió de Salut Pública haurà de decidir què fer amb els menors de 60 anys

Una anàlisi prediu la gravetat de la covid en 3 hores

Científics de la UIB i d'Idisba han desenvolupat aquest mètodes que és ràpid, senzill i barat

“L’Ingenuity obre la porta a enviar drons més elaborats a Mart”

Aquest no és el primer giny humà en volar a un altre planeta, sinó en fer-ho amb motor, ja que...

Proliferen les estafes a través de missatges SMS als telèfons mòbils

Arreu del país més de 6.000 persones han patit algun delicte d'aquest tipus