X

La indústria nàutica debat els seus principals desafiaments de futur

Palma acull un fòrum international sobre grans iots just coincidint amb la celebració d'una nova edició de la Palma International Boat Show

24/04/2024

La indústria nàutica debat els seus principals desafiaments de futur

Palma acull a partir d’avui el que és el primer congrés nàutic de grans eslores que es fa a Espanya. A debat, alguns dels principals desafiaments que té aquesta indústria. I l’adaptació de la formació professional en aquest sector, n’és un. Estudis amb gairebé un 100% d’ocupabilitat amb sou “molt competitius”, segons explica el director del Centre de la Mar de Menorca, Joan Florit, però que amb l’arribada de les grans eslores necessita una transformació que esdevengui en certificacions i estudis específics per a les embarcacions més grosses, ha dit Florit.

Un altre repte és, asseguren els professionals, l’adequació de les infraestructures en aquestes eslores més grosses. I més aquí, diuen, pel bon posicionament que tenen les Balears en el món nàutic. De fet, les Illes, i més concretament Mallorca, reuneix totes les condicions i característiques necessàries “úniques en el món, perquè una tripulació vulgui passar un hivern, es pugui reparar el vaixell i un armador hi vol passar un estiu”, ha apuntat el director general d’Ocibar Marinas Singulares.

Una realitat, reconeixen, que s’ha de fer entendre a la societat, i també a les administracions i explicar bé tot el que aporta la indústria nàutica. Aquest és l’objectiu de Balearic Marine Cluster. El seu president, Toni Salom, assegura que és clau que els polítics facin feina en favor d’un sector que, diu, és estratègic.

Aquest fòrum ha reunit més de 300 professionals de la indústria nàutica de diferents indrets. Tot coincidint amb la celebració, a partir de demà, d’una nova edició del Palma International Boat Show al moll Vell de Palma.

24/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris