X

La inestabilitat dels darrers dies dona pas a la tranquil·litat meteorològica

Aquesta setmana s'esperen dies de cel molt assolellat, el vent s'encalmarà i la pols en suspensió abandonarà les Illes

04/09/2023

La inestabilitat dels darrers dies dona pas a la tranquil·litat meteorològica

Fotografia de la Colònia de Sant Jordi./ Toni Verdera

El Temps

Hem encetat la setmana amb la inèrcia ben viva del temporal de llevant d’aquest cap de setmana passat, i un vent de l’est que ha arrossegat molta calitja a les Illes, i que ha provocat també una sensació de basca molt acusada i unes temperatures altes, tant de dia com, sobretot, de nit.

Ara bé, aquesta situació té les hores més que comptades; a mesura que avancem la setmana, la pols ens abandonarà i el vent s’encalmarà. Esperam dies de cel molt assolellat i amb una temperatura que, tot i que es mantendrà alta, no ho serà tant. Viurem dies d’estiu, sens dubte, però també dies més bons de dur.

Què passarà a mitjà i a llarg termini?

Sembla que, encara que s’hagin viscut dos episodis d’inestabilitat a les Illes en un marge d’una setmana, un d’ells amb temps extrem, aquesta no serà la tendència dominant durant, com a mínim, la primera quinzena de mes. En aquest sentit, no es veu a l’horitzó, d’acord amb el que ens permeten veure els models meteorològics, cap altra pertorbació que pugui visitar-nos, així que el més probable és que encetem un període més o manco llarg de tranquil·litat.

Dimarts, 5 de setembre. Domini del sol, amb qualque interval de nigul baix, sobretot a Eivissa i Formentera. Cel més blau, amb manco càrrega de pols en suspensió. Temperatures nocturnes més baixes i diürnes sense grans canvis. Es poden assolir, localment, els 35ºC al ponent de Mallorca. Vent entre fluix i moderat de l’est. La mar, encara amb algunes àrees de forta maror al llevant de Mallorca i de les Pitiüses.

Dimecres, 6 de setembre. Molt de sol arreu, amb algun interval de nigul prim poc important. Temperatures una mica més baixes i vent fluix, del nord-est. Millora marítima rellevant, just amb àrees de maror al llevant de cada illa.

A partir de dijous, el més probable és donar continuïtat, sense data aparent de caducitat, a aquest nou panorama meteorològic; on l’estiu encara no ha dit la darrera paraula.

04/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris