X

La infiltració d’aigües regenerades a l’aqüífer de Sant Lluís n’ha reduït un 5% la salinització

El Govern creu que és possible extrapolar la tècnica a altres aqüífers de les Illes

22/03/2023

La infiltració d’aigües regenerades a l’aqüífer de Sant Lluís n’ha reduït un 5%25 la salinització

Carles Marquès Casasnovas

La prova pilot de recàrrega de l’aqüífer de Sant Lluís mitjançant infiltració d’aigües regenerades ha fet descendir fins a un 5 % la salinitat de les masses subterrànies de la zona. Uns resultats que han estat qualificats pel conseller balear de Miquel Ambient i Territori, Miquel Mir, d”esperançadors” i que, ha dit, marquen el camí a seguir en la restauració dels aqüífers de les Illes, una tercera part dels quals es troben, avui dia, sobreexplotats. El projecte finançat amb més de mig milió d’euros provinents de l‘Impost de Turisme Sostenible ha fet baixat tot just la salinitat en algun dels punts més crítics de l’aqüífer de Sant Lluís, a un ritme molt més ràpid del que s’aconseguiria amb la recàrrega natural.

El conseller creu que la solució al problema de l’aigua a Menorca no passa per una nova dessalinitzadora, i sí per millorar la capacitat de gestió del cicle de l’aigua. Des d’alguns ajuntaments, com el de Sant Lluís, s’estudien mesures dirigides a evitar la pèrdua d’aigua procedent del rec de jardins i gespa a la primera línia de la costa, que és irrecuperable.

El Govern creu que és possible extrapolar la tècnica utilitzada a Sant Lluís a altres aqüífers, però avisa que s’han d’estudiar cas per cas les característiques hidrogeològiques de cada zona. La prova pilot s’estendrà fins el proper mes d’octubre.

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris