X

La iniciativa legislativa popular del GOB iniciarà previsiblement el seu tràmit parlamentari la setmana que ve

Ho farà amb el vot favorable dels grups que donen suport al Govern i possiblement amb l'únic vot en contra de VOX

22/11/2022

La iniciativa legislativa popular del GOB iniciarà previsiblement el seu tràmit parlamentari la setmana que ve

“Les Illes són un territori altament vulnerable per la situació geogràfica i ecològica però també econòmica. Hem tardat massa a planificar el futur i apel·larem a la majoria parlamentària perquè entinguin que és hora de prendre decisions no només per la gent que viu a Balears avui sinó pels que hi viurem en un futur”. Aquesta és l’actitud amb què el president del GOB, Amadeu Corbera, defensarà previsiblement dimarts que ve la Iniciativa Legislativa Popular en favor del benestar de futures generacions.

Una norma que té per objectiu dissenyar un camí per enfocar la resolució de conflictes climàtics, socials i econòmics. Preveu la creació d’una comissió, la del benestar de les generacions presents i futures, que analitzarà i farà un seguiment dels projectes de llei que surtin de la Cambra per tal d’anarlitzar si realment compleixen els objectius de sostenibilitat futura. Aquests informes es faran tot basant-se en un mostrari d’indicadors, que caldrà articular, i que seguiran estàndards de biodiversitat, grau de pol·lució i benestar social, entre d’altres.

Es tracta de la cinquena iniciativa d’aquest tipus que ha presentat l’entitat -tot i que les anteriors ere només modificacions d’articles no lleis íntegres- i la primera que pot veure la llum en la història. Va recollir 12 mil signatures favorables i compta amb el suport d’un centenar d’entitats, entre sindicats, associacions culturals i ecologistes i plataformes ciutadanes. “Introdueix un element nou, el del benestar per les generacions futures i volem que suposi un canvi cultural i de mentalitat com el que va suposar, per exemple, la llei de Normalització Lingüística”, conclou Corbera.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Dolors Foftesa Rei 22/11/2022

    Soc padrina d’11 nets i me preocupa molt el mon que els deixam.
    Moltes gracies i totalment d’acord.
    Dolors

EL MÉS LLEGIT