economia

Inspecció de treball detecta 816 infraccions sancionades amb 2.256.437 euros

El 2022 el Govern reprendrà el Pla de Lluita contra la precarietat laboral que reforça les inspeccions durant l'estiu


La inspecció de treball detecta entre 2020 i 2021, 816 infraccions que suposen 2.256.437 milions d’euros en sancions i 7.953 treballadors beneficiats. Una de les àrees on més infraccions s’han registrat (fins a 185) ha estat les referents al temps de treball i control d’hores extraordinàries. També quant a regularització de salaris on s’han recuperat 469.463 euros beneficiant a un total de 5.686 persones que han vist regularitzades les seves percepcions salarials.

Per altra banda, de 11.909 revisions s’han transformat 3.314 contractes temporals fraudulents en indefinits, un 30% dels contractes revisats per la inspecció de treball i la Seguretat Social.

Planificació autonòmica 2021 -2022

Per al 2022 la planificació autonòmica creix en un 34% amb 7.736 actuacions programades per la conselleria on se centra a vigilar la temporalitat i la durada de les jornades laborals. El conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat “la feina feta” a l’àmbit de les relacions laborals, del control dels contractes i del temps de treball però ha assegurat que “el més rellevant” per la conselleria és ara la planificació del 2022 “un any que tots confiam que sigui de recuperació i on la inspecció de treball ha de ser clau.”

Quant a la seguretat laboral augmenten les accions en el sector de la construcció i es reforça el control dels riscos múscul esquelètics en una campanya específica per a les cambreres de pis.

Es reforça el control a la temporalitat fraudulenta amb un 20% més d’actuacions, fins a arribar a les 1.200.  Perquè segons Negueruela “una de les conclusions de la Covid és que molts de treballadors temporals si haguessin estat fixos o fixos discontinus haurien tengut una millor protecció en el sistema de ERTOS i que no han pogut tenir aquesta protecció.”

A més, el 2022 el Govern reprendrà el Pla de Lluita contra la precarietat laboral, que va iniciar el 2015 i que reforça les inspeccions durant els mesos d’estiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La crisi d’abastiment afecta el mercat de cotxes a Menorca: cau l’oferta i s’allarga el procés de compra

El cost de vehicles de segona mà també augmenta entre un 20 i un 30 per cent

Els transportistes balears planifiquen sumar-se a la vaga nacional prèvia a Nadal

El preu del combustible, la inseguretat, la mancança d'àrees de descans o de càrrega i descàrrega són alguns dels principals...

Els interins es manifesten a Inca per demanar la fi de la temporalitat

Durant la protesta, cap membre del PSIB s'ha acostat a parlar amb els manifestants, a qui han forçat a moure's...

Els pescadors balears se sumaran a la vaga del sector per dir “no” a una normativa europea que els constreny

Els afectats reclamen que es relaxin les mesures restrictives de la Unió Europea que els obliga a reduir fins a...