economia

Inspecció de treball detecta 816 infraccions sancionades amb 2.256.437 euros

El 2022 el Govern reprendrà el Pla de Lluita contra la precarietat laboral que reforça les inspeccions durant l'estiu


La inspecció de treball detecta entre 2020 i 2021, 816 infraccions que suposen 2.256.437 milions d’euros en sancions i 7.953 treballadors beneficiats. Una de les àrees on més infraccions s’han registrat (fins a 185) ha estat les referents al temps de treball i control d’hores extraordinàries. També quant a regularització de salaris on s’han recuperat 469.463 euros beneficiant a un total de 5.686 persones que han vist regularitzades les seves percepcions salarials.

Per altra banda, de 11.909 revisions s’han transformat 3.314 contractes temporals fraudulents en indefinits, un 30% dels contractes revisats per la inspecció de treball i la Seguretat Social.

Planificació autonòmica 2021 -2022

Per al 2022 la planificació autonòmica creix en un 34% amb 7.736 actuacions programades per la conselleria on se centra a vigilar la temporalitat i la durada de les jornades laborals. El conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat “la feina feta” a l’àmbit de les relacions laborals, del control dels contractes i del temps de treball però ha assegurat que “el més rellevant” per la conselleria és ara la planificació del 2022 “un any que tots confiam que sigui de recuperació i on la inspecció de treball ha de ser clau.”

Quant a la seguretat laboral augmenten les accions en el sector de la construcció i es reforça el control dels riscos múscul esquelètics en una campanya específica per a les cambreres de pis.

Es reforça el control a la temporalitat fraudulenta amb un 20% més d’actuacions, fins a arribar a les 1.200.  Perquè segons Negueruela “una de les conclusions de la Covid és que molts de treballadors temporals si haguessin estat fixos o fixos discontinus haurien tengut una millor protecció en el sistema de ERTOS i que no han pogut tenir aquesta protecció.”

A més, el 2022 el Govern reprendrà el Pla de Lluita contra la precarietat laboral, que va iniciar el 2015 i que reforça les inspeccions durant els mesos d’estiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Hores extres i canvis de torn per mor de les baixes laborals per Covid

Són baixes tan breus que moltes empreses no poden contractar una altra persona

Les reserves del mercat britànic augmenten un 50% a Eivissa

Una reactivació del sector hotelers que de retruc impulsa l'economia local

El Camí de Cavalls, la cultura Talaiòtica i la gastronomia definieixen la campanya de promoció de Menorca a FITUR

L'objectiu principal de la delegació menorquina és, una vegada més, millorar la connectivitat aèria

La pujada de l’electricitat i els combustibles dispara l’índex de l’IPC

Els ciutadans fan més malabarismes que mai per arribar a final de mes