X

La intel·ligència artificial, clau per millorar la cura de la sèpsia

Son Llàtzer té en marxa un programa que dirigeix Marcio Borges

09/10/2022

La intel·ligència artificial, clau per millorar la cura de la sèpsia

La sèpsia és la resposta que dona el cos davant una infecció generalitzada, i pot ser mortal. Ara un metge de Son Llàtzer, Marcio Borges, lidera un projecte innovador, amb intel·ligència artificial. Això permet fer un diagnòstic precoç, i en facilita un tractament immediat.

Les dades massives al servei de la salut. Aquesta és la premissa amb la qual parteix el projecte pioner que lidera el doctor Marcio Borges a Son Llàtzer. Gràcies a la intel·ligència artificial, es tripliquen les possibilitats de detectar de manera precoç la sèpsia. Això permet un diagnòstic més ràpid que facilita també un tractament immediat.

El temps és or, i quan es tracta d’evitar una sèpsia, encara més. Quan abans es detecti, abans es pot tractar aquest tipus d’infecció. Els doctors fan feina amb moltes variables, però són humans i no arriben a tot. A Son Llàtzer, ara, tenen ajuda.

La primera avaluació es va fer entre 2014 i 2018 i es varen analitzar més de 40 milions de dades corresponents a 200.000 pacients. I és que cada infecció és un món i, de fet, una mateixa infecció pot afectar de manera diferent cada persona.

La decisió, hi insisteix, sempre serà del metge, però aquesta ajuda és vital, perquè detectar de manera precoç una sèpsia significa entre un 30 i 50 % més de vides que es poden salvar.

09/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT