X

El jutge del cas Kislani defineix la casa on es duia les adolescents com «un antre de la corrupció de menors»

El director de la Casa de la Infància denuncià que hi ha víctimes tutelades

18/02/2020

El jutge del cas Kislani defineix la casa on es duia les adolescents com «un antre de la corrupció de menors»

Redacció

Les víctimes del cas Kislani, saldat amb la detenció de quatre homes a Menorca per tràfic de drogues i corrupció de menors, residirien a la Casa de la Infància de Maó i es trobarien sota la tutela del Consell Insular de Menorca. Així es desprèn, almenys, de les declaracions realitzades per dues treballadores i pel mateix director del centre, que va ser qui va denunciar els fets davant la Policia. Les dades de la investigació contradirien la versió del Consell, que negà que hi hagué menors tutelats entre els adolescents explotats sexualment.

Els quatre arrestats per la Policia per tràfic de drogues i corrupció de menors figurarien en la llista de 12 detinguts de l’Operació Skate, primera part d’aquesta macrooperació policial que es donà a conèixer el novembre passat. Almenys dos d’ells viurien com a ocupes en un habitatge de la Plaça del Príncep de Maó, convertit, literalment, “en un antre de corrupció de menors”, segons consta en la documentació del cas a la qual ha tingut accés IB3 Notícies. Els diferents testimonis del cas hi situarien, de fet, la realització de les activitats delictives.

Una altra dada a tenir en compte és que els tres detinguts que encara romanen a la presó haurien contret sarna, una malaltia que, segons consta en les actuacions judicials, s’hauria contagiat de manera incontrolada principalment entre els menors de Maó. El fet és que d’acord amb la documentació que consta en l’atestat policial i en les actuacions judicials, la situació de les menors era un secret a veus.

El toc d’alarma el va donar una educadora de la Casa de la Infància de Maó, escandalitzada pels comentaris que ja corrien al carrer. Explicaven que les filletes del centre eren explotades sexualment al parc des Freginal. Sis dies després, el 24 de gener, el director de la Casa de la Infància denunciava els fets a Comissaria. Explicà que algunes de les al·lotes menors tutelades pel Consell de Menorca i residents en el centre estarien immerses en activitats relacionades amb la prostitució. Fet que contradiria les afirmacions de la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, segons la qual no hi hauria menors tutelats entre les víctimes del cas.

18/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris