economia

La “internet de les coses” transformarà el turisme

El seminiari INTO explora les possibilitats de la realitat virtual, el 5G i la mobilitat intel·ligent

La+%26%238220%3Binternet+de+les+coses%26%238221%3B+transformar%C3%A0+el+turisme

L’any 2025 el 40 per cent de la població estarà connectada mitjançant xarxes de telefonia ultraràpida 5G, que permetran multiplicar per 10.000 el tràfic de dades actual, segons dades del fabricant Huawei. De mitjana, cada persona tendrà 9 dispositius connectats a Internet. El turisme es beneficiarà de les noves possibilitats del 3D, la realitat virtual i la connectivitat total.

Internet sortirà dels telèfons per estar present a gairebé tots els objectes quotidians. Les habitacions dels hotels registraran les preferències dels clients i en alguns hotels fins i tot les sabatilles s’arraconen soles. Multitud de sensors que ja comencen a instal·lar-se als vehicles per millorar la seguretat dels viatgers i que aviat estaran presents també als vehicles de lloguer per a turistes.

D’altra banda, la despesa en recerca i desenvolupament a les Balears ha superat el seu rècord. El 2016 va ser de 94 milions d’euros i l’any passat ha arribat als 113 milions, un 19,6 per cent més. La inversió pública i privada havia anat davallant entre 2010 i 2014. L’any passat va pujar fins al 0,38 per cent del PIB. Destaca l’increment de la despesa de les empreses.

Les Balears, però, continuen essent la comunitat que menys recursos dedica a la recerca en relació a la seva riquesa total.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Novè dia de vaga de l’EMT amb represa del diàleg

Els vaguistes han pujat als busos per demanar disculpes i explicar les seves reivindicacions

La cancel·lació dels viatges de l’Imserso suposarà la pèrdua de 90 mil llocs de treball

Segons l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), això pot ser "l'estocada definitiva" per a alguns dels punts de venda...

Maó uneix comerços i restaurants en una mateixa campanya per fer reviure el sector serveis

El logotip de la campanya s'inspira en l'escultura de la sireneta Mô, característica de la ciutat

S’aprova el reial decret llei per regular el teletreball

75.000 illencs ja fan teletreball de manera habitual