X

La “internet de les coses” transformarà el turisme

El seminiari INTO explora les possibilitats de la realitat virtual, el 5G i la mobilitat intel·ligent

29/11/2018

La “internet de les coses” transformarà el turisme

L’any 2025 el 40 per cent de la població estarà connectada mitjançant xarxes de telefonia ultraràpida 5G, que permetran multiplicar per 10.000 el tràfic de dades actual, segons dades del fabricant Huawei. De mitjana, cada persona tendrà 9 dispositius connectats a Internet. El turisme es beneficiarà de les noves possibilitats del 3D, la realitat virtual i la connectivitat total.

Internet sortirà dels telèfons per estar present a gairebé tots els objectes quotidians. Les habitacions dels hotels registraran les preferències dels clients i en alguns hotels fins i tot les sabatilles s’arraconen soles. Multitud de sensors que ja comencen a instal·lar-se als vehicles per millorar la seguretat dels viatgers i que aviat estaran presents també als vehicles de lloguer per a turistes.

D’altra banda, la despesa en recerca i desenvolupament a les Balears ha superat el seu rècord. El 2016 va ser de 94 milions d’euros i l’any passat ha arribat als 113 milions, un 19,6 per cent més. La inversió pública i privada havia anat davallant entre 2010 i 2014. L’any passat va pujar fins al 0,38 per cent del PIB. Destaca l’increment de la despesa de les empreses.

Les Balears, però, continuen essent la comunitat que menys recursos dedica a la recerca en relació a la seva riquesa total.

29/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris