X

La inversió privada s’accelera al Terreno, però la pública continua paralitzada

El grup Piñero esbuca l'antiga discoteca Black Cat, on s'ubicarà un hotel, mentre que els projectes municipals al barri no arrenquen o acumulen retards

30/11/2023

La inversió privada s’accelera al Terreno, però la pública continua paralitzada

El grup hoteler Piñero ha començat l’esbucament de l’antiga discoteca Black Cat, a l’avinguda de Joan Miró del Terreno, a Palma, per fer-hi un establiment de quatre estrelles. Les màquines treballen per fer desaparèixer un dels vestigis de la vida nocturna del barri, que en els darrers anys havia estat un local d’ambient llatí anomenat Millenium.

Un altre edifici annex a la discoteca, residencial i amb baixos comercials, forma part del mateix projecte hoteler de Piñero, però no serà demolit, sinó reformat, ja que és un edifici protegit. La majoria dels veïnats de la zona veuen bé el projecte, que contribueix, segons creuen, a la millora del barri després d’anys de degradació. Una transformació que està protagonitzant la iniciativa privada.

En només tres anys, la inversió immobiliària del grup Camper ha canviat la fesomia de la plaça de Gomila, on també té accés la nova sala de festes Lío, l’antiga discoteca Tito’s. L’obertura de nous comerços està dinamitzant tota la zona.

Inversió pública congelada

Però diverses obres públiques anunciades per l’Ajuntament des de l’any 2015, segons denuncia l’Associació de Veïnats El Terreno Bellver, no es compleixen. Símbol d’aquesta decepció veïnal és la lona que anuncia des de la primera legislatura del pacte d’esquerres (2015-2019) el Pla de Rehabilitació Integral del Terreno, que havia de ser finançat amb fons europeus EDUSI. Aquesta pancarta oculta la façana en mal estat d’un edifici de l’avinguda de Joan Miró número 43, de propietat municipal que, d’acord amb l’associació de veïnats, amenaça ruïna.

Un altre exemple és l’antic solar de la discoteca Zhivago, esbucat a final de 2018, on un altre cartell anuncia des de fa 5 anys un equipament assistencial que ni tan sols s’ha projectat.

Mentrestant, les obres de la piscina de S’Aigo Dolça, projecte estrella al Terreno de l’antic govern municipal, continuen acumulant retards. Segons l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, les obres no tenen prou pressupost per la mala gestió dels fons europeus que es va fer durant la darrera legislatura.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris