L'IdISba presenta formalment la sol·licitud d'acreditació a l'Institut Carlos III
L’Institut d’Investigació Sanitària de les Balears (IdISBa) ha presentat, aquesta setmana, la sol·licitud formal d’acreditació davant l’Institut Carlos III, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivat. Es tanca així un cicle de 3 anys en què les instal·lacions s’han adequat al que exigeix la Llei. Assolir l’objectiu suposaria un abans i un després per a la recerca a la comunitat.
La possibilitat de doblar fons per a recerca
La diferència entre estar acreditat o no per a un institut d’investigació sanitària és abismal. Els darrers que ho han aconseguit van doblar els fons obtinguts per a recerca en un sol any. Ser un institut acreditat també el fa més atractiu de cara a contractar especialistes estrangers o, fins i tot, ‘repatriar’ científics de les illes que s’han vist obligats a emigrar per a desenvolupar la seva carrera professional.
El 2017, l’IDISBA va aconseguir 5 milions d’euros i va donar feina a més de 650 investigadors. Per poder optar a aquest salt a la primera divisió, l’institut ha hagut de complir una sèrie de requisits. Un dels més rellevants: la creació de la facultat de Medicina. A partir d’aquí, s’ha pogut fer feina en els Plans científic, estratègic, d’igualtat… i així, fins a una vintena que ara seran avaluats per Madrid.
Una vegada supervisada la documentació, l’Institut Carlos III enviarà una delegació a Palma per comprovar com s’hi fa feina. La decisió final es coneixerà en un termini màxim d’un any.
El sostre del poliesportiu de Binissalem ha sortit volant i ha caigut damunt les cases veïnades, la qual cosa ha provocat nombrosos desperfectes
A Binissalem, el cap de fibló que ha tocat terra ha deixat danys materials a cases veïnes del pavelló d'esports, on s'han volat les plaques que cobreixen l'edifici