X

La JEC amplia fins al 20 de juliol el termini per votar per correu

També ha ampliat, a petició del PP, el termini perquè demanin el vot els electors que estiguin temporalment a l'estranger (ERTA)

09/06/2023

La JEC amplia fins al 20 de juliol el termini per votar per correu

Redacció

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar un dia el termini per dipositar el vot per correu a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Aquest termini s’acabaria el 19 de juliol i, a petició de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, s’ha prorrogat fins al dia 20 en els horaris habituals d’obertura de les oficines. Correus, que és l’encarregada de gestionar aquest vot per correspondència i de portar els sobres als col·legis electorals perquè es fiquin a les urnes el dia de la votació, va remetre un informe a la JEC que confirmava la seva disposició a assumir aquesta pròrroga.

Atès que el president Pedro Sánchez va situar les eleccions generals en període estival, a Correus donen per fet que en aquests comicis el vot per correspondència pot assolir xifres inusualment elevades. En tot cas, la JEC ha demanat a Correus que “extremi la diligència per assegurar que els sobres amb el vot puguin lliurar-se el dia de la votació a les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts”.

I, després de les sospites de frau en el vot per correu a Melilla a les passades eleccions locals, la Junta Electoral va acordar aquest dijous exigir la identificació amb el DNI en emetre aquest vot per correu, i no només quan se sol·licita.

Vot ERTA

D’altra banda, la JEC també ha ampliat, a petició del PP, el termini perquè demanin el vot els electors que estiguin temporalment a l’estranger (ERTA). Aquest termini s’acabava en principi el 24 de juny i ara s’ha acordat ampliar-lo fins al 29 de juny, tal com havia recomanat l’Oficina del Cens Electoral.

La decisió es comunicarà a les Juntes Electorals Provincials, perquè en prenguin coneixement i remissió a les Juntes Electorals de Zona.

09/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris