X

La Junta Electoral ordena Vox retirar en manco 24 hores la polèmica lona instal·lada al centre de Madrid

Una mà amb una polsera de la bandera d'Espanya tira a una paperera la bandera LGTBI o el logotip del moviment feminista, entre altres símbols

27/06/2023

La Junta Electoral ordena Vox retirar en manco 24 hores la polèmica lona instal·lada al centre de Madrid

La Junta Electoral de Zona de Madrid ha ordenat a Vox retirar, en el termini de 24 hores, la lona publicitària que va instal·lar en la capital espanyola amb el lema ‘Decideix el que importa’ i en la qual una mà amb una polsera de la bandera d’Espanya tira a una paperera la bandera LGTBI o el logotip del moviment feminista, entre altres símbols. El cartell, desplegat sobre un edifici en el centre de Madrid, entre els carrers d’Alcalá i Goya, també inclou la bandera comunista, la independentista catalana i el logotip de l’Agenda 2030, en què són llançats a les escombraries per una mà.

En una resolució a la qual ha tingut accés l’agència Efe, la Junta Electoral no entra a valorar la “possible il·legalitat” del contingut de la pancarta, però sí que considera que representa una infracció de l’article 53 de la Llei orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que prohibeix la propaganda electoral des de la convocatòria d’un procés electoral fins a l’inici legal de la campanya. Per a la Junta Electoral, existeix una contractació comercial amb un missatge (‘Decideix el que importa’) dirigit a “persuadir l’elector”. A més, no la veu emmarcada en “les activitats ordinàries” de la formació, i “el fet que no es demani expressament el vot de l’elector no és motiu per no considerar com a propaganda electoral qualsevol activitat que, directament o indirectament, pretengui la captació de sufragis”.

El PSOE i l’Associació Espanyola contra les Teràpies de Conversió havien presentat sengles denúncies contra la lona davant la Junta Electoral. La pancarta, a més, ha estat objecte de polèmica en els darrers dies, sent batejada com “la lona de l’odi” per col·lectius LGTBI i feministes. Diumenge passat, militants de Futuro Vegetal van llançar pintura vermella i negra sobre el cartell de Vox, que van criticar per considerar-lo “un atac a tots els sectors que qüestionen els posicionaments hegemònics”.

27/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT