X

La jurista Maria Duran i Homes per la Igualtat reben el reconeixement Meninas 2023

Uns guardons que es concedeixen des de 2013 a persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita contra la violència masclista

23/11/2023

La jurista Maria Duran i Homes per la Igualtat reben el reconeixement Meninas 2023

Imatge de la delegada del Govern central a Balears, Aina Calvo, amb els dos premiats, Miquel Àngel Lladó i Maria Duran.

Maria Duran i l’Associació Homes per la Igualtat de Mallorca són els dos guardonats amb els premis “Meninas” 2023 pel seu treball en favor de l’erradicació de la violència de gènere a les Illes. La delegada del Govern, Aina Calvo, ha estat l’encarregada de lliurar les distincions, que s’atorguen amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre.

Des del 2013, l’associació Homes per la Igualtat treballa a favor de la igualtat de drets entre homes i dones i contra la violència de gènere en qualsevol de les seves formes i manifestacions, amb l’objectiu de construir nous models de convivència i d’entendre la masculinitat. Entre les moltes activitats que impulsen, figura el cicle anual “Paraules per la Igualtat” per a promoure l’ús d’un llenguatge no sexista. El seu president, Miquel Àngel Lladó, ha estat l’encarregat de recollir el reconeixement.

Per part seva, Maria Duran és una de les juristes espanyoles pioneres en la lluita contra la violència cap a les dones en l’àmbit de la justícia. Nascuda a Manacor, és membre de la comissió del Ministeri de Justícia per a la Incorporació de la Perspectiva de Gènere en la Llei d’Enjudiciament Criminal i va participar en la redacció de la primera proposició de llei Integral contra la Violència de Gènere, que es va aprovar el 2004.

Aquests reconeixements, de caràcter honorífic, es concedeixen des de 2013 a persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita contra la violència masclista i en l’atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

Les escultures de forja de les Meninas s’han elaborat en tallers de la Fundació Asombra en els centres penitenciaris.

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT