X

La justícia espanyola, pendent de Veneçuela per jutjar el marit de la dona morta a Ciutadella per homicidi i violació

La Fiscalia veneçolana li demana més de 20 anys de presó per haver, suposadament, matat i violat una dona l'any 2009. L'Audiència Nacional va denegar la seva extradició per tenir la nacionalitat espanyola.

30/06/2018

La justícia espanyola, pendent de Veneçuela per jutjar el marit de la dona morta a Ciutadella per homicidi i violació

El marit de la dona trobada morta a una nau industrial de Ciutadella té un passat judicial pendent de resoldre. La justícia veneçolana l’acusa d’un doble delicte d’homicidi i violació contra una dona, comès suposadament l’any 2009. L’home es va refugiar a Espanya, però la Guàrdia Civil el va detenir, seguint una ordre de crida i cerca internacional.
Setmanes després, durant la vista que decidia la seva extradició, l’home va rebutjar ser extradit. Va adduir diversos arguments, com ser opositor del règim del seu país o tenir por de perdre la vida a una presó veneçolana. Però l’argument que va provocar la denegació de l’extradició per parts dels magistrats de l’Audiència Nacional va ser la seva nacionalitat espanyola, en vigor des del 1997, gairebé 13 anys abans de, suposadament, cometre el doble crim.

Un cop denegada va quedar en llibertat, i sense cap mesura cautelar… fins als nostres dies. Viu a cavall entre Barcelona i Menorca, on treballa de venedor ambulant, mentre que a Veneçuela, el Ministeri Fiscal li demana més de 20 anys de presó.

De llavors ençà, la justícia espanyola continua esperant que la veneçolana es pronunciï sobre si vol que l’home sigui jutjat a Espanya, o no. De moment, no ha rebut cap notificació ni documentació judicial. El procediment caduca al cap de 15 anys, i ja n’han passat 8.

Mentrestant, la investigació de la Policia Nacional a Menorca per la mort de la seva dona continua oberta, i pendent del resultat de les proves toxicològiques.

30/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris