societat

La justícia necessitarà tres mesos més per prendre mesures correctores davant el col·lapse que s’espera

La recuperació serà progressiva i estarà condicionada al sistema telemàtic


A partir d’aquest dijous s’iniciarà la reactivació de la justícia, després de 83 dies amb tots els procediments suspesos. Segons el president del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Antoni Terrasa, aquesta reactivació estarà condicionada pel sistema telemàtic. Fins al pròxim mes de setembre, un pic hagin pogut avaluar amb certesa els efectes de l’estat d’alarma, no prendran cap mesura.
Les previsions indiquen que es produirà un augment important de les causes, especialment als jutjats socials amb tots els processos derivats dels ERTOs o els milers d’expedients de sanció per incomplir el confinament. Però segons Terrasa, això s’ha de confirmar. En principi, es donen fins al mes de setembre per recuperar el ritme de treball i avaluar quines mesures i a quins òrgans s’han d’aplicar.
Alguns jutjats patiran encara més aquest retard a conseqüència de la dificultat que tenen per complir amb les noves normes sanitàries com és el cas dels jutjats de Ciutadella, Inca o Manacor. En aquests casos, segons Terrasa, encara serà més important l’ús dels sistemes telemàtics. Més difícil solució tindran altres jutjats com els d’Eivissa on, a part del retard provocat per la Covid 19, s’hi afegeix el que ja patien per tots els processos suspesos a conseqüència de l’incendi de les seves instal·lacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

“Fa quatre anys que m’impedeixen anar a Nicaragua”

La repressió de Daniel Ortega s'estén als crítics que viuen a l'exterior. Luis Montoya fa sis anys que viu a Mallorca, i la seva família, que resideix al país d'Amèrica...

Vilafranca de Bonany, nascuts el 4 de juliol

Un còmic relata la història d'aquest poble, que comparteix amb els EUA el dia de la seva fundació. La independència de Petra i la compra d'una part del nucli urbà,...

Tornen les fires de bijuteria en aquest primer trimestre d’any

Els bijuters de Menorca acudiran a quatre fires en menys d'un mes i mig a París, Milà i Madrid. A...

Nicolau Dols: “Farem un nou diccionari català obert a tothom i a partir dels 90 milions de mots del corpus”

El filòleg i catedràtic de la UIB serà el segon mallorquí en presidir la Secció Filològica de l'IEC, ja que...