X

“La lactància materna necessita més suport en tots els àmbits”: el clam de les dones, experts i professionals, en la seva setmana mundial

La informació a les xarxes socials s'ha convertit en un recurs cada vegada més emprat per les mares lactants que volen resoldre dubtes

07/08/2024

“La lactància materna necessita més suport en tots els àmbits”: el clam de les dones, experts i professionals, en la seva setmana mundial

69

Assolir l’alletament matern exclusiu a almanco la meitat dels infants del món el 2025 és l’objectiu de l’Organització Mundial de la Salut.

Miquel Vanrell, pare, infermer i consultor internacional de lactància, dona consells a les mares que ara comencen a donar pit a través del seu perfil d’Instagram. Arran de la pandèmia es va aventurar a divulgar a les xarxes socials sobre l’alletament matern. I ho va fer per dos motius: perquè falta informació als mateixos professionals que estan en contacte amb les mares, i perquè donar el pit, diu, “encara que sembli una cosa senzilla, requereix la seva tècnica i de tenir una sèrie d’habilitats”.

Amb perfils com el seu, moltes mares lactants poden resoldre dubtes sense necessitat de moure’s de casa. Això, en un moment en què, amb un bebè per cuidar, la logística és més complicada.

Na Sònia, explica, ha tengut la sort de tenir professionals sanitaris, com en Miquel, que l’ajudaren des del primer moment a l’hospital per tenir una lactància exitosa. Ara, el seu nin, en Mateo, té dos mesos, i el que li preocupa és què passarà més endavant. “Quan comenci a fer feina crec que tendré més dificultats, sobretot si al nin no li va bé el biberó o per treure’m llet a la feina”, lamenta.

Precisament, en la Setmana Mundial de la Lactància Materna, enguany es reclama el suport a les mares, tan institucional, sanitari o familiar, per fer possible l’alletament: una opció beneficiosa tant per a la mare com per a l’infant.

07/08/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT