X

La legislació i l’educació són clau per garantir el bon ús de la IA

La UNED treballa per instaurar un nou grau en intel·ligència artificial i ciberseguretat, que començarà el curs 2024 - 2025

06/05/2023

La legislació i l’educació són clau per garantir el bon ús de la IA

Cristina Bauzá Joy

La intel·ligència artificial ja està a l’abast de tothom i el seu potencial és, de cada vegada, més gran. Davant això i per tal que la societat no en faci un mal ús, els experts recomanen que es legisli i que s’estudiï.

A més, la IA també ha estat clau per ajudar a resoldre problemes importants com la pandèmia de la COVID-19. Gràcies a la seva capacitat d’anàlisi de dades, ha estat possible predir la propagació del virus i desenvolupar vacunes més ràpides i eficaces.

No obstant això, també hi ha preocupacions sobre el paper de la intel·ligència artificial en la societat. Algunes persones temen que la IA pugui reemplaçar els treballadors humans i crear desigualtats socials.

L’ús de la intel·ligència artificial continua sent clau en sectors com la salut i la indústria. Les últimes innovacions han permès la creació de robots més intel·ligents, xarxes neuronals més complexes i una millor capacitat d’aprenentatge automàtic. Això també ha contribuït a solucionar problemes importants, com la pandèmia de la COVID-19, gràcies a la seva capacitat d’anàlisi de dades. Tot i això, és important abordar les preocupacions sobre el seu ús responsable i ètic per garantir un futur just i sostenible.

Els experts asseguren que no coneixen els seus límits i que té més aspectes positius que negatius. Per això és necessari, diuen, que es legisli. Per fer-ne un bon ús, també és important que s’estudiï. Així, la UNED treballa per instaurar un nou grau en intel·ligència artificial i ciberseguretat, que començarà el curs 2024 – 2025.

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris