SOCIETAT

Els taxistes critiquen que els 80km/h a la Via de Cintura provocarà més retencions i les carreres s’encariran

Acompanyam un professional del taxi en el primer dia de circulació limitada a la principal via de circumval·lació de Palma


Com ja estava previst i s’havia anunciat, aquest dilluns primer de febrer ha entrat en funcionament la limitació màxima de velocitat a 80 km/h a la Via de Cintura de Palma. Anit passada es van destapar els senyals, ben clars, que indiquen aquest nou límit de velocitat i també a través dels cartells lluminosos informatius.

Acompanyam en Pau Arias, taxista de professió, a fer un recorregut per aquesta circumval·lació, una de les vies amb més densitat de trànsit de les Balears, per conèixer què n’opina el sector. En Pau ens comenta que creuen que la decisió és massa dràstica. Els professionals del taxi creuen  a més que la mesura provocarà més retencions i que no es complirà la finalitat de la Via de Cintura, que és fer més àgil la circulació.

I com repercutirà en la seva feina? Segons aquest professional, afectarà sobretot al client, que tardarà més en arribar al seu destí i probablement pagarà més cara la carrera. En Pau no comparteix que es redueixi l’emissió de gasos contaminants, tot i que reconeix que sí que serà positiu per minvar la sinistralitat.

I què proposen, aquests professionals? Una reducció de velocitat menys dràstica, diuen, i una via ràpida per on puguin circular taxistes, transport públic o transportistes. En qualsevol cas, els efectes reals de la mesura es veuran quan el volum de trànsit sigui l’habitual, ja que ara s’ha reduït per mor de la pandèmia. En el cas dels taxistes, només circulen per Palma el 20 per cent de tota la flota.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |