economia

La llana, un futur sostenible

Una exposició de la UIB ens acosta a les possibilitats d'aquests producte


La llana a les Illes es considera els darrers anys com a residu i no com el que material útil que pot arribar a ser. Per això, la UIB juntament amb Llanatura i la Fundació es Garrover, ha posat en marxa l’exposició ‘La llana: patrimoni, sostenibilitat i salut’. Una petita mostra on aprendre els grans avantatges que té aquest material tant en el nostre dia a dia, com per a cuidar el nostre ecosistema.

Tondre la llana, un gest tradicional però que els darrers anys serveix de ben poc a les Illes. Segons un estudi de la UIB, gran part de la producció es perd o es tracta com a residu. Per això, han posat en marxa una exposició per a sensibilitzar sobre aquesta problemàtica, però sobretot per fer visibles els beneficis.

“Ara mateix, la llana es considera un residu i es crema, però té unes possibilitats increïbles, boníssimes, molt millors que alguns materials sintètics. El que volem és que la gent s’acosti a la llana i conegui els mecanismes que es feien servir per cardar i tractar la llana”, explica Berta Paz Lourido, comissària de l’exposició.

Berta Paz també diu que ara també s’estudien com substituir materials sintètics i plàstics per la llana en l’àmbit de la salut.

Una petita exposició interactiva per a tota la família i que es podrà visitar a Ca n’Oleo, a Palma fins al quatre de gener i després viatjarà a Menorca i Eivissa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La doble vacunació de majors de 12 anys, “un problema” per les vacacions familiars britàniques

La patronal dels gestors vacacionals ha vist com l'aixecament de restriccions per sortir i entrar del RU ha fet augmentar...

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera

La recuperació del mercat laboral s’alenteix al darrer trimestre de 2021

Les Balears tanquen 2021 amb 13.000 ocupats més que 2020 però 33.000 manco que 2019, segons l'EPA

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport