societat

La llei Celaá divideix la comunitat educativa de les Illes

L'Stei reclama més docents per poder mantenir la qualitat educativa


És una llei que, sense entrar en vigor, ja ha dividit la comunitat educativa. La majoria de sindicats de l’ensenyament públic de les Illes la valora positivament en derogar la denominada Llei Wert. També molts defensen que aposta per la laïcitat i atorga a l’assignatura de religió manco pes específic. La possibilitat que els alumnes puguin passar de curs amb assignatures suspeses és un punt en què no tothom està d’acord. Ara seran els tutors i l’equip directiu els que decidiran conjuntament si l’alumne ha de repetir curs.

Que el castellà deixi de ser la llengua vehicular a l’ensenyament és, per alguns sindicats, una interpretació interessada de la llei.

L’ensenyament concertat és el que s’ha mostrat més en contra de la llei Celaá. A les Illes hi ha 113 centres educatius concertats, que representen el 40% de l’ensenyament, i la gran majoria pertanyen a Escola Catòlica. Schola Libera és una plataforma que engloba les patronals, els sindicats i les associacions de pares i mares i s’ha mostrat en contra de la Lomloe. Consideren que és una llei sense consensuar i que ja neix morta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca impulsa una campanya per fomentar el consum de peix

L'objectiu és promoure una dieta sana basada en producte fresc, de qualitat i de preu econòmic

El Club Nàutic de Ciutadella, nova seu del Banc de Sang

Les extraccions es faran cada dues setmanes i és necessari demanar hora

Vila suspèn la cavalcada de Reis d’enguany

L'Ajuntament ha promès a tots els infants del municipi que els podran veure, però serà des dels balcons de casa o a través de xarxes socials