CULTURA

La Llotja de Palma acull la cerimònia de lliurament de les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull

La cerimònia va esdevenir un dels actes centrals de la celabració dels 40 anys de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears


Cerimònia sòbria per celebrar el quarantè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes. Una vetlada que filaren 4 testimonis de persones nascudes durant les darreres quatre dècades. Així, cada un amb la seva història dibuixaren l’argumentari de com s’ha desenvolupat i consolidat l’Estatut d’Autonomia. Un estatut que ha crescut, any rere any, en drets i llibertats, però també en responsabilitats. Guanys que s’han d’enfortir i mantenir, va assegurar la presidenta del Govern, Francina Armengol, costi el que costi.

La cerimònia d’anit passada, celebrada a la Llotja de Palma, va ser també un homenatge a alguns dels que aportaren, i molt, a la consolidació d’aquests drets i llibertats. Les Medalles d’Or foren per a tres dels màxims exponents culturals de les Illes: Agustí Villaronga, qui va morir fa només unes setmanes, i els escriptors Gabriel Janer Manila i Antònia Vicens.

A més de les Medalles d’Or, es lliuraren també els premis Ramon Llull. En total, una quinzena de persones i entitats tan diverses com l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, l’arquitecte Marià Castelló Martínez, l’escriptor i divulgador Llorenç Capellà, l’associació 3 Salut mental, el TAMIB i les Trinitàries de Santa Eulària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |