espanya

La lluita contra el foc continua sense descans a Màlaga

Certa treva avui pels equips d'extinció de l'incendi, que ja ha cremat 7.400 hectàrees


Els serveis d’extinció continuen combatent sense descans l’incendi de Màlaga. Un foc que ja ha causat la mort d’un bomber, ha cremat més de 7.400 hectàrees, amb un perímetre de 85 quilòmetres i que ha obligat a l’evacuació de milers de persones.

Els experts ja han alertat de la complexitat del foc. Tot apunta, diuen, que es tracta d’un incendi de sisena generació i, el primer que s’hauria produït a Espanya, producte dels fenòmens generats pel canvi climàtic. Això significa que són capaços de modificar les condicions meteorològiques, que tenen un comportament impredictible i que presenten moltes dificultats per ser extingits amb mitjans humans.

Tot i aquestes circumstàncies, el Govern andalús ha dit avui que hi ha cert optimisme. Segons han explicat, el foc ha donat avui una treva al personal d’extinció, i durant la nit han pogut fer feina. A més, esperen que les pluges que estan previstes per avui horabaixa podrien ajudar en el control de l’incendi.

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències i brigades de bombers diverses comunitats han acudit a Màlaga per col·laborar en les tasques d’extinció

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El volcà de La Palma afecta ja a un centenar de cases

5.000 persones han hagut de ser evacuades

Meliá evacua els 500 clients de l’hotel de La Palma

La companyia ha traslladat a 350 d'aquests turistes a Tenerife

L’erupció volcànica de La Palma ja afecta un centenar d’habitatges

El pla d'evacuació dissenyat pel Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca) està en marxa després de l'erupció volcànica a 'Cimera...

Pedro Sánchez viatja a Canàries per seguir el dispositiu de l’erupció

El president del Govern ha hagut d'ajornar un viatge a Nova York amb intervenció a la ONU