mallorca

La llum, font de misticisme al taller Sert de Miró

Bea Sarrias i Morrosko Vila-San-Juan creen un diàleg entre arts plàstiques, arquitectura i audiovisual


Què uneix el pintor Joan Miró, l’arquitecte Josep Lluis Sert i el fotògraf Joaquim Gomis? Un nexe comú és el taller Sert, i en particular la seva llum. La llum com a unió entre pintor, arquitecte i fotògraf. Aquesta és la tesi del projecte La llum al taller de l’artista.

Als anys 60, el fotògraf Joaquim Gomis va immortalitzar els primers moments de vida de l’obrador. D’aquestes fotografies, i de la reflexió entorn de la il·luminació d’aquest espai, neix el projecte La llum al taller de l’artista. Bea Sarrias i Morrosko Vila-San-Juan recreen de forma pictòrica i audiovisual la sacralitat del lloc on naixien les creacions de l’artista. Per fer-ho, varen fer esbossos in situ al taller i enregistraren l’ànima de l’espai.

Aquest és un projecte viu, i ambdós artistes segueixen creant a partir de l’arquitectura i la llum del taller. Ara es troba en la primera fase de difusió en línia, i està previst que durant l’any que ve s’exposi a Brussel·les, Barcelona, Madrid i Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La pressió hospitalària torna a augmentar a totes les illes

Els efectes de les restriccions a Mallorca es comencen a notar. Però, la presidenta del govern, Francina Armengol assegura que...

Continuen les aglomeracions a la Serra de Tramuntana durant els caps de setmana

Els batles de la zona es continuen queixant de l'afluència de persones i vehicles

La funerària de Palma va atendre un 15% més de defuncions el 2020

La companyia pública va tramitar 4.300 defuncions l'any passat