X

La LOMLOE acaba el primer curs d’implantació a l’espera de passar l’examen dels nous governs autonòmics i estatal

Representants de mestres i professors, a més de famílies, demanen estabilitat i continuïtat

19/06/2023

La LOMLOE acaba el primer curs d’implantació a l’espera de passar l’examen dels nous governs autonòmics i estatal

La Lomloe va generar queixes de mestres i professors en implantar-se parcialment aquest curs

42

Acaba un curs escolar de transició en què s’ha començat a aplicar la LOMLOE amb la valoració positiva de docents i famílies que, no obstant això, reclamen millores. Especialment, del nou sistema de qualificació dels alumnes, diferent de la posada de notes tradicional. A partir de setembre i després que només s’ha aplicat als cursos imparells, s’estendrà arreu.

La nova llei ha aterrat amb facilitat a les escoles, on molts centres feien feina per competències i sense llibres de text, però ha estat “molt complicat” d’aplicar a secundària, ratifica la presidenta del Consell Escolar de les Balears i de la FAPA, Pepita Costa. La presidenta de l’Associació de Directors de Primària de les Balears, Joana Maria Mas, recorda que la llei va arribar entre queixes dels docents per la pressa amb què es van haver d’aplicar els canvis que introduí, per exemple, l’avaluació per competències i d’acord amb uns determinats criteris.

“Nosaltres somniàvem amb una avaluació realment competencial, que l’alumne pogués ser avaluat a partir de la seva pròpia realitat”, diu Mas sobre una qüestió que ha quedat “una mica a mig fer” perquè tot i que “en parla molt la llei, un bon document pedagògic, al final hem d’acabar posant una nota per qualificar l’alumne”. Reconeix que implantar els criteris d’avaluació – “n’hi ha un excés”, és el que ha dut més feina.

Canvis polítics i educació

Amb vistes a la nova legislatura, tant autonòmica com estatal, i atès que el Partit Popular ha anunciat canvis en la llei educativa si arriba al govern de l’Estat, mestres professors i famílies, demanen “estabilitat i continuïtat” al marge de les millores, en paraules de Costa. “Que qui dugui la Conselleria d’Educació, conegui aquest món i sàpiga de primera mà que és un centre educatiu i el que són els alumnes”, exposa la representant dels directius de Primària.

“Demanam el que sempre hem demanat, que la normativa no canvií cada dos per tres… Aquesta darrera és de fa dos dies i hem de veure què passa. Ha dut tanta controvèrsia dins el col·lectiu que un es planteja si realment val la pena canviar-la o, simplement, fer esmenes de base. Al final, l’únic que desitjam és que els docents estiguin tranquils i, particularment, els de segon de batxiller sàpiguen com han d’enfocar la selectivitat”, explica el secretari d’ensenyament públic de l’STEI, Lluís Segura.

La intersindical demana un conseller d’Educació “moderat i conciliador, sobretot en la qüestió lingüística” perquè “ja coneixen que vol dir radicalitzar-se i mobilitzar-se, no només amb el col·lectiu docent sinó amb tota la societat” en al·lusió a les camisetes verdes contra el TIL. “Volem pensar que hi posaran una persona assenyada que no cercarà la confrontació sinó la col·laboració. Ja hem vist el que ha passat a València; veurem si la senyora Prohens és valenta i aconsegueix no haver de pactar amb la ultradreta”, afegeix Segura.

19/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT